Z duelu Plzeň (bílá) - Lovosice

Z duelu Plzeň (bílá) - Lovosice | foto: Daniel Beran, MAFRA

Trenér plzeňských házenkářů věří, že proti Jičínu nastoupí i gólman Motlík

  • 0
Levoruká spojka Masák, který v úvodních dvou kolech nastřílel 16 branek. To je největší palebná sílá házenkářů Jičína, soupeřů plzeňského Talentu M.A.T. v dnešním duelu třetího kola Zubr extraligy. Zápas v městské hale na Slovanech začíná v 19 hodin!

"Kvalitu mají i další spojky, které Jičín doplnily před sezonou. Naimann a Lepieš prošli v minulosti Duklou. A do sestavy zapojují vlastní odchovance. Jičín loni získal titul v obou dorosteneckých kategoriích," upozorňuje plzeňský trenér Vladimír Haber.

Až po včerejším tréninku měl jasno, zda dnes bude moci počítat se zkušeným gólmanem Motlíkem, navrátilcem z Francie. "Po onemocnění boreliózou už je zcela fit a trénuje naplno. Dohání ještě fyzičku. Nechám na něm, jak se bude cítiti. Ale věřím, že se rozhodne kladně a do zápasu bude připraven," míní kouč Talentu M.A.T.

Plzeň ani Jičín zatím v soutěži neztratily ani bod, utká se aktuálně druhý tým tabulky se třetím. "Jsme doma a tím pádem pasováni do role papírového favorita. Ale tahle role nám ne vždy sedí, doufám, že se s ní vypořádáme." Haber očekává vyrovnaný duel.

"Navzájem se známe dobře, bude to taktická bitva. Rozhodne větší vůle a srdíčko," tvrdí kouč. Postrádat bude pouze zraněného Květoně, kterého možná kvůli pochroumanému ramenu čeká dlouhodobější pauza.

Klub na dnešní večer přichystal i speciální akci pro fanoušky. "Prvních 400 diváků obdrží dárek od hlavního partnera utkání," láká tisková mluvčí plzeňského klubu Zuzana Strýcová.