Třeboň měla pocit, že nemůže postoupit

  • 7
Třeboň - Házenkáři Třeboně prohráli v rozhodujícím třetím zápase čtvrtfinále play-off extraligy na palubovce Zubří 18:30 a musí hrát o udržení v soutěži. Po utkání byl hodně rozzlobený asistent trenéra Jihočechů Petr Šulc. "Dopadlo to přesně, jak jsem očekával už před týdnem. Jeli jsme tam úplně zbytečně," uvedl.

Ačkoliv tomu výsledek neodpovídá, zápas nebyl dlouho rozhodnutý. Hosté v úvodu vedli, v 18. minutě byl stav 6:6. Poločas ale skončil 13:7 pro favorizované Moravany. "Protože nás rozhodčí poslali do čtyř," uvedl kouč nazlobeně.

Přesto se Jihočeši nevzdali a ve 42. minutě snížili na 15:16. "Zase ale přišly velmi sporné momenty a bylo po zápase."

Rozhodčí přehlíželi kroky domácích, jejich hraní nohou a podobně. V následujících 10 minutách byl stav pro hosty najednou hrozivý - 25:15 pro Zubří.

"Už nebudu mlčet, je to znevažování házené. Nemá cenu jezdit 400 kilometrů, když už předem tušíme, že prohrajeme," zlobí se Petr Šulc.

"Moravané nemohli dopustit, aby byly v semifinále 3 české týmy. Jako byla ve společné lize velká averze mezi českými a slovenskými týmy, je teď mezi českými a moravskými. A to hlavně směrem do Čech," je si jist asistent Šulc. Už před Zubřím postoupily Karviná, Dukla Praha a Lovosice. "S námi nikdo nepočítal."

Třeboň ale v Zubří nezačala špatně. Hosté vedli 3:1 a poté 4:2. "Když jsem už ve 3. minutě protestoval proti rozhodnutí sudího, přiběhl ke mně delegát zápasu Valenta a velmi tvrdě mě napomínal, ať toho nechám," stěžuje si Šulc. "A když jsem mu poté řekl, že domácí trenér stojí stále ve hřišti, šel k němu a řekl mu jen, že si na něj stěžuju."

Petr Šulc ale nevidí rozhodčí jako hlavní nebo jedinou příčinu prohry. "V žádné případě nechci omlouvat naši vysokou porážku. Byla naše chyba, že jsme se nechali ovlivnit a nehráli jsme dál, jak jsme měli. Hráči tohle musí zvládnout."

Trenéři Jiskry v týdnu připravovali svůj tým na to, že je čeká v Zubří psychicky náročný zápas. "Když jsem hráčům na tréninku říkal, že tohle může přijít, smáli se."

Po neúspěchu ve čtvrtfinále čeká Třeboň boj o 5. - 12. místo. Ještě nemá dokonce ani jistou účast v příštím ročníku extraligy. "Je to strašný systém. Kdyby se zranil brankář Petržala a třeba další dva hráči, tak extraligu neudržíme, i když jsme celý rok hráli slušně," uvedl Petr Šulc.