Zamyšlený Vladimír Šuma na lavičce Lovosic.

Zamyšlený Vladimír Šuma na lavičce Lovosic. | foto: Ondřej Bičiště, MF DNES

Lovosický kouč Šuma: Věřím v obhajobu. Pohár nás zase nakopne

  • 0
Velká šance na velkou obhajobu. Házenkáři Lovosic, úřadující pohároví šampioni, jsou už zase v semifinále druhé nejprestižnější domácí soutěže. Mezi poslední čtyři týmy se ve čtvrtek probojovali přes pražskou Duklu. Lídra extraligy zdolali 31:30.

„Je to super, položili jsme základní kámen k úspěchu, za kterým všichni jdeme. V obhajobu věřím, nechci ani pomýšlet, že by se nám to nepodařilo, protože kluci pracují skvěle,“ chválil svůj tým lovosický trenér Vladimír Šuma.

Duklu lovci uštvali hlavně precizním výkonem ve druhém poločase. V něm nejdřív rychle zlikvidovali dvougólové manko, pak si vypracovali až pětibrankový náskok.

„Dařilo se nám v obranné fázi i v přechodu do rychlého protiútoku, výborní jsme ale byli i v postupném útoku, téměř v každém jsme si vypracovali střeleckou pozici. Ač výsledek není přesvědčivý, za mě obrovská spokojenost s předvedenou hrou. Dukla v závěru upravovala skóre spíše kosmeticky, měli jsme nějaká vyloučení, ale i tak jsme to kontrolovali,“ hodnotil kouč.

Lovci si poradili i bez opory Jiřího Motla, který se sice zapojil už do tréninku, ale pořád má zdravotní trable. „Má problémy se žebrem, je to bolestivé. Nechtěli jsme riskovat, když nám příští týden začíná extraliga. Jsem rád, že jsme to zvládli i bez Jirky.“

Zdá se, že pohár jako soutěž lovcům svědčí. V základní části extraligy to nebyla žádná sláva loni ani letos, ale v druhé domácí soutěži Lovosice znovu útočí na finále.

„Loni jsme se od výhry v poháru odpíchli a dařila se nám pak i závěrečná část extraligy. Začali jsme vyhrávat. Tak snad to tak bude i letos,“ doufá trenér. Jarní část extraligy lovci odstartují příští sobotu domácím zápasem s Litovlí. Po podzimu jsou v tabulce na sedmém místě, na lídra Duklu ztrácí 8 bodů.

„Připraveni jsme dobře. Věnovali jsme se hlavně kondiční přípravě a kluci odevzdali maximum. Naším cílem bude posunout se v tabulce co nejvýš, abychom si vybudovali co nejlepší pozici pro play-off,“ plánuje Šuma.