DHC Slavia Praha, Lenka Mouleová, Klára Štolfová

DHC Slavia Praha, Lenka Mouleová, Klára Štolfová - Lenka Mouleová (vlevo) a Klára Štolfová ze Slavie Praha brání soupeřku v pohárovém utkání v Liberci. | foto: Bořivoj Černý, MF DNES

Slávistky příkladně bojovaly, na silné Michalovce přesto nestačily

Na překvapivý bod házenkářky Slavie nedosáhly. Přestože dokázaly sehrát se silným týmem z Michalovců vyrovnané a kvalitní utkání, po boji favoritovi o branku podlehly 25:26.

Těžký los má v úvodu sezony pražská Slavia. Po utkání v Šaľe přivítala Michalovce a nyní míří na palubovku silné Bratislavy. A ve čtvrtém kole doma přivítá tradičního rivala z Veselí.

Omlazený tým Pražanek se proto chtěl pokusit v duelu s profesionálním celkem z Michalovců o zázrak. A neměl k němu daleko. V poslední vteřině jen s velkou námahou hostující gólmanka Harišová vytěsnila střelu Kutlvašrové.

"Zbyly nám jen oči pro pláč," říkal smutně po utkání domácí kouč Antonín Střelec. "Naše holky předvedly mimořádný výkon. O úspěch se praly, pro bod by umřely. Vychytaly nás ale jejich brankářky."

Úvod zápasu ale přitom naznačoval, že favorit bude mít v Praze cestu k bodům volnou. Hned v úvodu zápasu se dostal do slibného vedení 7:3 a na hřišti působil sehranějším dojmem.

Slávistky ale některé nedostatky nahrazovaly enormní bojovností a před koncem poločasu se dostaly poprvé v utkání do vedení (12:11) a poločasový odpočinek měly Pražanky veselejší.

"Soupeř měl naši hru dobře přečtenou," řekl k obratu v prvním poločase hostující kouč Michal Lukačín. "Slávistky nám dělaly problémy při naší rozehrávce."

Vstup do druhého poločasu ale zvládly lépe Michalovce. Za osm minut hry otočily skóre z 13:12 na 15:19 a tento náskok už neprohospodařily. I když několikrát se ubránily se štěstím. Domácí hráčky totiž znovu snížily na rozdíl jediné branky, ale přes dostatek příležitostí vyrovnat nedokázaly.

"Nedali jsme sedmičku a jeden trhák," vyjmenoval příležitosti k vyrovnání Střelec. Třikrát výborně zasáhla Harišová. "Byli jsme blízko senzačnímu bodu, který by nám při našem těžkém úvodním losu hodně pomohl. Ale hráčkám nemohu nic vytknout. Výborně zahrály všechny, rád bych vyzdvihl výkon Mouleové a Keclíkové."

Trenér slovenského týmu přiznal, že jej výkon Slavie překvapil. "V závěru utkání jsme měli štěstí, že slávistky nevyrovnaly," uznal Lukačín. "My jsme chtěli utkání rozhodnout vysokým tempem hry, stále jsme se snažili hrát ve velké rychlosti. Z toho ale pramenily naše časté technické chyby."

Ještě na jedné věci se trenéři po utkání shodli bez výhrad. "Na poměry interligy se hrálo výborné utkání."