Škvařilová zvýšila hlas, pak hráčky zabraly

Plzeň - Pět minut před koncem prvního poločasu si trenérka prvoligových házenkářek DHC SVŠ Plzeň Libuše Škvařilová vybrala oddechový čas. Poslední Poruba chvíli před tím vyrovnala v borské hale skóre utkání na 9:9. "Hráčky potřebovaly promluvit do duše, trochu jsem zvýšila hlas," uvedla Libuše Škvařilová. Vyplatilo se. Ještě do přestávky plzeňský tým zvýšil na rozdíl tří branek a duel čtrnáctého kola nejvyšší tuzemské soutěže nakonec dovedl k poklidnému vítězství 25:17.

Poruba přijela do Plzně s očekávanou taktikou. V útoku „operovaly“ dvě pivotky, obranu ostravský celek zasunul až na brankoviště. "Celý týden jsme se na tento styl hry připravovaly. Jenže v prvním poločase hráčky pokyny neplnily. Až po přestávce se náš výkon zvedl," mínila Škvařilová.

Sama se v utkání označila za kuchařku. "To proto, jak jsem v prvním poločase míchala se sestavou," vysvětlovala. V důležitých momentech ale dala důvěru těm nejzkušenějším. "I když mluvit v případě třiadvacetiletých hráček o zkušenostech zase tolik nelze," připomněla s úsměvem téměř žákovský věkový průměr týmu.

Trenérku potěšil i přístup mladé spojky Havlové. "Přijela se střevní chřipkou, ale za každou cenu chtěla nastoupit. Chvíli to zkusila, ale rychle jsem jí ze hry stáhla." Do konce základní části chybějí čtyři kola. Plzeň se v sobotu představí na půdě vedoucích Střešovic.


Témata: I. ligy, Poruba