Skoro udeřil, ale nechtěl se loučit fackou

  • 5
Aarhus - (Od zvláštního zpravodaje iDNES) - Zase chodil po střídačce jako hladová šelma, vyskakoval z lavičky, hádal se, za protesty dostal žlutou kartu. Když české házenkářky na mistrovství Evropy v závěru prohrály zápas o sedmé místo s Rumunskem, trenér Jiří Zerzáň se vztekle sunul ke španělské dvojici sudích a tak tak, že se nenechal strhnout k inzultaci. "Měl jsem sto chutí, ale tehdy jsem si poprvé vzpomněl, že je to můj poslední zápas. A nechtěl jsem se rozloučit fackou," vyprávěl už s úsměvem Zerzáň.

Porážku nakonec strávil a v šatně se krátkým proslovem rozloučil s hráčkami. "Trenér byl pěkně naměkko," poznamenala Lenka Černá. "A my taky," doplnila Lucie Fabíková.

I házenkářky však cítily po svém posledním vystoupení na šampionátu křivdu. "Měly jsme soupeře na lopatě, ale při posledních dvou útocích nás poškodil rozhodčí," podotkla Fabíková.

"Vítězství bylo moc blízko," litovala gólmanka Černá, ale za chvíli už se v její mysli zahnízdila spokojenost. "Především jsme hrozně unavené a jsme rády, že už je konec," líčila a rty se jí úlevně rozvlnily.

Přestože se možná tým, který se zasloužil o největší úspěch české ženské házené za poslední léta, ve stejném složení už nikdy nesejde, na přehnanou nostalgii nedošlo. "Nároďák se neustále mění, ani já už se v něm třeba neobjevím, ale tak to prostě chodí," pokrčila rameny Lenka Černá.