Lenka Černá, brankářka Veselí

Lenka Černá, brankářka Veselí | foto: Luděk Peřina, MAFRA

Brankářka Černá opět řádila, Zlín do finále interligy nepustila

  • 0
Sen o účasti ve finále se házenkářkám Zlína znovu nesplnil, stejně jako loni je čeká jen série o třetí místo. Na úřadující české mistryně a vítězky federální interligy z Veselí nad Moravou totiž hráčky Zlína nedokázaly ani jednou najít recept - po dvou venkovních nezdarech prohrály doma 22:27.

"Jsme hodně smutné. Věřily jsme, že vyhrajeme už jeden zápas ve Veselí, nakonec se to nepovedlo ani doma," povzdechla si zlínská křídelnice Kristýna Salčáková.

Hlavní zbraní Veselí byla podobně jako v předchozích utkáních legendární gólmanka Lenka Černá, která v 45 letech svůj tým v souboji se Zlínem znovu přivedla do finále.

"Postaví si obranu, jak potřebuje. Pak už naše střely snadno chytá do dvou rukou. Má nás přečtené a dokáže se na důležité zápasy dobře nahecovat. Důležitá je i psychika, na začátku série měla několik dobrých zákroků a tím se dostala do tempa," hodnotí Salčáková oporu soupeře.

Ve třetím utkání Černá úvodních osm minut držela čisté konto a její tým díky tomu vedl 4:0. Zlínu se sice podařilo snížit na 4:5, srovnat ale domácí hráčky nedokázaly a naopak favorizované Veselí brzy znovu nabralo přesvědčivější náskok.

"Přitom v některých momentech jsme hrály lepší házenou než Veselí. Ale když už byly chvíle k dotažení, doplatily jsme na svou nezkušenost či na neproměněné šance," přiznala Kristýna Salčáková.

"Doma jsme podali nejhorší výkon z celé série, nezvládli jsme svoji roli. Třetí porážka je krutá, protože minimálně jedno vítězství jsme si zasloužili," poznamenal trenér Aleš Kořínek.

Souhlasil s ním i veselský kouč Peter Sabadka. "Zlín na nás tentokrát neměl, vyhrál lepší tým. Soupeř má kvalitní kádr, který měl rozhodně na víc, než předvedl," vytkl poraženému družstvu Sabadka.

Zlín se nyní bude snažit obhájit loňský bronz v souboji s Pískem, který v základní části získal o jediný bod víc. "Sezona pro nás nekončí, ze zklamání se holky určitě otřepou," ujišťuje trenér Kořínek.

"Byla to opravdu těžká sezona, liga už několik let nebyla tak vyrovnaná. Každá z nás chce medaili," doplňuje Kristýna Salčáková.