Brankář extraligových házenkářů Talentu M.A.T. Plzeň Radek Motlík odráží míč...

Brankář extraligových házenkářů Talentu M.A.T. Plzeň Radek Motlík odráží míč při tréninku týmu v městské hale na Slovanech. | foto: Martin Polívka, MAFRA

Na mančaft jsem pyšný, řekl po vyřazení plzeňský kapitán Motlík

  • 0
Když vystoupili na letišti v Permu, uvítala házenkáře Talentu M.A.T. Plzeň počínající ruská zima. Z příjemných 15 stupňů Celsia doma bylo minus deset a třicet centimetrů sněhu. Přesto český mistr v mrazivém městě na úpatí Uralu pořádně zatápěl domácím „Medvědům“.

Ale nakonec se i v odvetě druhého předkola Poháru EHF musel před soupeřem sklonit, po výhrách 25:23 v Plzni a 30:25 v Rusku jdou dál Permskie medvedi.

„Musíme uznat, že i když jsme s nimi dokázali sehrát vyrovnané zápasy, Perm je kvalitou dál než my. Ale na tým jsem pyšný, dokázali jsme je trápit až do konce,“ prohlásil plzeňský kapitán Radek Motlík, který v pátek oslaví 44. narozeniny.

Přesto kdyby všechno sedlo, měli jste na postup?
To ano. Pokud by každý z nás podal zcela mimořádný výkon, dokázali bychom je pokořit. Kdybychom u nich za stavu 22:22 využili své šance a šli do vedení, mohlo se stát cokoliv. Ale to jsou kdyby. Oni v klíčových momentech ukázali sílu, je to zkušený mančaft. Myslím, že v EHF Cupu dojdou daleko.

Chytalo se vám v odvetě lépe než v prvním utkání doma? Už jste měl střelce lépe přečtené?
Bylo to o malinko lepší. Ale v pohárech nebo třeba v bundeslize je to úplně o něčem jiném než v naší lize. V takových zápasech obecně gólmani příliš zákroků nemají, ti střelci jsou už na špičkové úrovni.

Kdo vám dělal největší starosti?
V odvetě jednoznačně pravá spojka Aslanyan. A také křídlo Šindin, ten hrál výborně i u nás v Plzni.

Jaká byla atmosféra v hale, kam přišlo patnáct stovek diváků?
Ta hala je tak na dva a půl tisíc lidí. Atmosféra? Nulová. Téměř nikdo nefandil, jen hlouček asi deseti fanoušků, kteří po každém jejich gólu křičeli: „Maladci!“

Fakta

Talent chce zaplnit halu

Klub Talent M.A.T. Plzeň spustil další akci „Pojďme naplnit halu“. Na utkání 8. kola extraligy Plzeň - Dukla Praha je zlevněné vstupné 20 Kč! Zápas se hraje v hale na Slovanech v neděli od 10.30 hodin.

V Poháru EHF jste zvládli čtyři zápasy. I to stačí, aby plzeňský tým nabral zkušenosti?
Máme mladý mančaft, tedy pokud nepočítám sebe. A tohle byla pro kluky obrovská zkušenost. Věřím, že to zúročíme.

Třeba už v neděli? Čeká vás ligový hit, do Plzně přijede Dukla.
Určitě! Už se moc těším, s Duklou mají zápasy vždycky náboj, jsou vyhecované.

.