Český házenkář Karel Nocar zakončuje v duelu s Řeckem.

Český házenkář Karel Nocar zakončuje v duelu s Řeckem. | foto: Dalibor Glück, MAFRA

První trénink českých házenkářů před kvalifikací bude velkou improvizací

  • 0
Teprve dnes večer bude mít trenér české házenkářské reprezentace Martin Lipták k dispozici kompletní kádr. Na přípravu pro kvalifikační utkání s Norskem, které se uskuteční ve Zlíně ve středu v 17 hodin, proto bude mít jediný den.

"Zvládnout všechno během úterního tréninku nebude jednoduché," přiznal asistent reprezentačního trenéra Jiří Mika. "Ale nedá se nic dělat. Navíc Norové jsou ve stejné situaci."

Tým se schází komplikovaně proto, že většina jeho členů ještě včera večer hrála. Dnešní dopolední trénink absolvují jenom ti, kteří dorazí do Zlína včas. Mezi nimi by měl být i nejlepší házenkář světa Filip Jícha, jenž přijede z polských Kielců, kde hrál Ligu mistrů.

"Pondělní příprava bude hodně improvizovaná," přiznal Mika. "Jenom doufáme, že na poslední chvíli se nikdo nezraní." Úvodní trénink vynechají oba brankáři Galia se Štochlem. Mika proto na výpomoc povolal svého svěřence ze Zubří Milana Malinu.

"Uvažovali jsme o tom, že oslovíme zlínského Pepu Kučerku, aby nám taky pomohl. Ale bohužel má nějaké zdravotní problémy," uvedl Mika.

Nominace házenkářské reprezentace

Brankáři Galia, Štochl Spojky Jícha, Kubeš, Mráz, Stehlík, Sklenák, Zdráhala, Hynek, Vítek Křídla Nocar, Filip, Číp, Motl Pivotmani Juříček, Hrubý