Filip Jícha v přípravném duelu se Srbskem.

Filip Jícha v přípravném duelu se Srbskem. | foto: ČTK

Házenkáři zdolali v přípravě srbské vicemistry Evropy o pět gólů

  • 0
Čeští házenkáři porazili v Praze ve druhém přípravném utkání vicemistry Evropy ze Srbska 30:25. V pátek se se stejným soupeřem rozešli smírně 29:29.

Svěřenci Vladimíra Habra o výhře rozhodli povedeným prvním poločasem, v němž si vytvořili sedmigólový náskok.

Na rozdíl od pátečního úvodního souboje dnes Češi měli výborný nástup. V samém úvodu sice prohrávali 1:3, šňůrou šesti branek ale rychle otočili skóre. V úvodním dějství jim skvěle fungovala ofenziva, byť znovu nemohli spoléhat na kapitána Filipa Jíchu, který stejně jako v pátek kvůli viróze chodil jen na sedmimetrové hody.

Domácí se prosazovali z bleskových brejků a za první poločas skórovali hned devatenáctkrát. Vytvořili si tak rozhodující sedmigólové vedení. Osm minut před koncem zvýšil Mráz už na rozdíl osmi branek, a i když stříbrní medailisté z loňského Eura vzápětí sérií čtyř gólů po sobě snížili, na obrat myslet nemohli.

Zápasy se Srbskem byly pro český celek jednou z posledních možností, jak se nachystat na evropský šampionát. Reprezentanty čeká ještě novoroční turnaj v Maďarsku a 12. ledna už vstoupí zápasem proti Rakousku do mistrovství. Dalšími soupeři ve skupině jsou Makedonie a domácí Dánsko.

Česká republika - Srbsko 30:25 (19:12)

Sestava a branky ČR: Mrkva, Galia, Štochl - Hrstka 2, Bečvář 3, Jurka 5, Vančo 2, Jícha 1, Sobol 2, Horák 6, Mráz 4, Stehlík, Babák, Sklenák 1, Hanisch 2, Šindelář 2, Kasal. Rozhodčí: Opava, Válek (oba ČR). Sedmimetrové hody: 1/1 - 4/2. Vyloučení: 3:2. Diváci: 1100.

,