Trenér Dukly Pavel Pauza (uprostřed)

Trenér Dukly Pavel Pauza (uprostřed) | foto: MF DNES

Teď bude větší tlak na Zubří, hledají v Dukle pozitivum porážky

  • 0
Připomínali krále, jenž neměl čas se na trůně pořádně rozkoukat. Dva dny a dost. Házenkáři pražské Dukly po úterní porážce 34:37 v Zubří svému přemožiteli znovu přepustili post lídra, byť mají stejně bodů jako on (47). Do závěrečných tří kol půjde Dukla z druhého místa a musí spoléhat na klopýtnutí Zubří.

"Byla to strašná přestřelka. Nevěřil jsem, že tolik branek dáme ani že jich tolik dostaneme," pravil trenér Dukly Pavel Pauze po zápase, v němž padlo 71 gólů, což je na házenkářské poměry výrazně nadprůměrné číslo.

Že to tak bude, bylo jasné už od začátku: Zubří vyhrálo první poločas 20:16 a ofenzivní hody pokračovaly i po přestávce - k radosti víc než tisícovky diváků v našlapané hale pod Beskydy.

Klíčové momenty? Dvě nevyužité přesilovky a konec první desetiminutovky druhého poločasu. Štěpán Krupa nejprve snížil na rozdíl jediné branky (21:22), ale místo vyrovnání Dukla znovu inkasovala a poslala Zubří do trháku.

"Co dál? Musíme zbylé tři zápasy vyhrát. Uděláme pro to maximum!" prohlásil trenér Pauza. "Teď bude větší tlak na Zubří. Ať si ho užije."