Brankář plzeňských házenkářů Radek Motlík v posilovně.

Brankář plzeňských házenkářů Radek Motlík v posilovně. | foto: Daniel Beran, MAFRA

Plzeňští házenkáři vedou extraligu. Chci plnou halu, přeje si brankář Motlík

  • 0
Pokud házenkáři plzeňského Talentu plánují v letošní sezoně útok na medaili, můžou si odškrtnout splnění prvního dílčího kroku s podtitulkem "úspěšný vstup do sezony". Ve třech kolech neztratili ani bod a po sobotní výhře nad Jičínem 26:23 se vyhoupli do čela tabulky Zubr extraligy.

"Zatím zvládáme zápasy, ve kterých jsme pasováni do role favoritů, což je dobré. Liga je nalosována tak, že silná trojka Dukla, Zubří, Karviná nás čeká až v závěru úvodní poloviny základní části," říká plzeňský trenér Vladimír Haber.

Širší kádr. To je důvod, proč jeho tým letos myslí výš než na šestou příčku z uplynulé sezony. "Je to výhoda. Loni bylo prakticky osm hráčů, ostatní se na hřiště dostávali jen na pár okamžiků. Teď máme více variant, s jakou sestavou na soupeře vyrukovat," míní kouč Talentu.

Proti Jičínu si odbyl velký návrat do české nejvyšší soutěže brankář Motlík, který deset let působil ve Francii. "Jsem šťastný, že jsme vyhráli. Alemomentálně jsem rád, že žiju," ulevil si po utkání někdejší reprezentační gólman, který se těsně před startem extraligy zotavoval z onemocnění boreliózou.

Premiéru neměl snadnou. Jičín ho prvních 15 minut nenechal sáhnout na balon. Leda když ho vyndaval ze sítě. "Byly to střely ze šestky, k tomu dvě sedmičky, dlouho se nebylo od čeho odrazit. Říkal jsem si: přesně tohle jsem si nepřál. Až první chycená rána ze spojky mě uklidnila," uvedl Motlík.

V závěru pustil do branky parťáka Bavlnku a užíval si výhry. "Atmosféra byla fajn. Ale já si přeju, aby příště byla plná hala," hlásil.