Vojtěch Šik z Plzně střílí přes třeboňského Matrina Mošovského.

Vojtěch Šik z Plzně střílí přes třeboňského Matrina Mošovského. | foto: Jiří Bervida, MAFRA

Plzeňští házenkáři jedou do Karviné. Jen výhra udrží medailovou naději

  • 0
Bez kapitána Vojtěcha Šika, který má natrženou šlachu v chodidle a v týdnu se pohyboval i o berlích, nastoupí zítra dopoledne házenkáři Talentu M.A.T. Plzeň k sedmému kolu finálové skupiny Zubr extraligy na hřišti v Karviné.

Otazník visí i nad startem další spojky Lukáše Krále, který laboruje s kotníkem. "O jeho startu se rozhodne až po pátečním večerním tréninku," hlásil včera plzeňský trenér Vladimír Haber.

Pokud by Král nemohl hrát, je to další ztráta. "V týdnu vypadal hodně dobře, počítal jsem s ním jako s náhradou za Šika společně se Škvařilem na levé spojce. Uvidíme." Tak či tak, pokud si chce Talent ještě udržet – byť malou – naději na zisk bronzové medaile, musí v Karviné uspět. Situaci si zkomplikoval před týdnem domácí remízou s lídrem tabulky z Lovosic.

Na třetí příčku tak nyní Plzeňané ztrácejí pět bodů, ve hře jich je ještě osm. "O motivaci ale nemám strach. V Karviné a v Zubří jsme ještě nevyhráli a hráči to touží změnit.

Poněkolikáté opakuji, že o lepší umístění jsme se připravili na konci podzimu. Teď tým šlape výborně a kluci chtějí potvrdit, že patří k absolutní české špičce," konstatoval Haber.

Zato úřadující mistři z Karviné nejsou v pohodě. Nedávno na lavičce skončil kouč Hanták, ale ani tahle změna tým příliš nenastartovala. Na obhajobu titulu už Moravané zřejmě mohou zapomenout, aktuálně jim patří čtvrtá pozice.

"Letošní rok se jim nepovedl, jsou tam nějaké problémy. A i kdyby se hrálo play-off, což byla v minulosti jejich doména, v této sezoně by jim ani to nepomohlo. Ale o třetí pozici se ještě určitě poperou," odhadoval trenér Talentu M.A.T.

Zároveň připustil, že o titulu pro Lovosice je už zřejmě rozhodnuto. "Na podzim si uhrály důležité body pro finálovou skupinu. Navíc druhou Duklu ještě mají doma. A v Lovosicích se vyhrává jen hodně těžko," konstatoval kouč s mnohoznačným tónem v hlase.

Sám se ale soustředí na neděli. Na to, aby jeho tým v Karviné ještě přiživil naději.