Martin Šetlík, trenér Plzně

Martin Šetlík, trenér Plzně | foto: Jiří Bervida, MAFRA

Plzeňský kouč Šetlík: Naše sebedůvěra a výkony teď půjdou ještě nahoru

  • 0
Zlé časy – rozuměj tři porážky v řadě a ještě teoretická hrozba pádu do skupiny o záchranu – jsou pryč. Teď už se plzeňští házenkáři mohou soustředit na extraligový finiš a v něm se poperou o medaili.

Definitivně o tom rozhodlo předposlední kolo základní části, Plzeň doma porazila Frýdek-Místek 33:28.

"Oddychli jsme si, ty tři předchozí porážky na nás trochu zanechaly stopy. Věřím, že teď naše sebedůvěra a výkony půjdou ještě nahoru," uvedl plzeňský trenér Martin Šetlík.

V minulé sezoně jeho tým srazila podzimní krize, pak se i přes následnou jarní parádní jízdu do elitní šestky nedostal. Teď si může spravit chuť. A už poslední duel základní části, který Talent sehraje v Lovosicích, bude bojem o medaili. Body se totiž týmům započítávají i do nadstavby. "Také k tomu tak přistoupíme," řekl Šetlík. "Při vyrovnanosti pohledu na tabulku to ani nejde jinak. Poslední tři kola jde prakticky všem týmům o všechno, zápasy se podobají play-off."

Co bude dál?

 V sobotu  Plzeň zakončí základní část soutěže v Lovosicích (17). Už jde o medaili, body se počítají i do nadstavby, kterou si zahraje prvních 6 týmů (2x každý s každým). Ta začne po třítýdenní reprezentační pauze.

Ale zpět k minulé sobotě. Plzeň nutně potřebovala zastavit sérii porážek (Zubří, Hranice, Jičín) a proti Frýdku-Místku bodovat. Porážka by ještě tým mohla poslat do spodní šestky. Talent souboj zvládl, i díky více než osmi stovkám fanoušků v hledišti. "Moc nám pomohli, dlouho to pro nás nebyl vůbec jednoduchý zápas," děkoval kouč.

Krize na tým přišla v polovině druhého poločasu, kdy soupeř snížil na rozdíl jediného gólu (24:23). "Byli jsme nedisciplinovaní, v jednu chvíli hráli pouze ve třech. Vyloučit se za zakopnutí míče nechal i gólman Motlík. Ale naštěstí jsme nejhorší fázi přečkali."

Plzeň pak znovu zapnula na plné obrátky, Moravanům utekla na 30:23 a závěr dohrávala v klidu. "Stále nás brzdí špatná produktivita. Vytvoříme si šanci do pivota či do proskoku, jenže ji neproměníme. Místo abychom soupeře dorazili, dáme mu šanci. Na tom musíme pracovat," plánoval trenér Talentu.

V posledním kole bude sledovat i tuhý boj o poslední volné místo v elitní šestce. O něj se rvou Hranice, Karviná a Zubří. "Černého Petra" zatím drží Zubří, obhájce titulu. "Rozhodne se mezi ním a Karvinou. Hranice už si postup asi uhlídají," mínil Šetlík. V neděli bude jasno.