Michal Tonar z Plzně (vpravo) a Ondřej Šimůnek z Dukly v ve finále extraligy. | foto: ČTK

Finále házenkářů baví. Plzeň získala první výhru, Dukla odpověděla

  • 0
Je to boj! Házenkáři Plzně v sobotu urvali po vítězství 23:22 první finále proti Dukle, ale v neděli Pražané dokázali v hale v Edenu zareagovat. Jejich výhra 25:21 nechává sérii před dvěma zápasy v Plzni otevřenou. V sobotu se hraje od 17 hodin, v neděli od 18.15 před kamerami České televize.

„Z dnešku jsme zklamaní, chtěli jsme v Praze uspět i podruhé. Ale je to finále a i jedna výhra na hřišti soupeře je pro nás cenná,“ uvedl v neděli trenér Talentu M.A.T. Martin Šetlík.

V sobotu si jeho tým v závěru hlídal náskok a nedovolil domácím srovnat. A o den později začal nadějně, Plzeň rychle vedla 2:0 a v 19. minutě zvyšoval Ivancev na 7:4. Jenže dalších deset minut hosté nedokázali překonat výtečného Petržalu, nevyzrál na něj ze sedmimetrového hodu ani Poloz a Dukla přetočila skóre na 10:7.

„To byl zlom. Měli jsme tam hodně šancí, sedmičky, ale nic jsme neproměnili. Petržala předvedl nadstandardní výkon,“ uznal Šetlík.

Tříbrankové vedení Dukla udržela až do poločasu. A když Plzeň po přestávce rychle snížila na jednobrankový rozdíl, domácí znovu odskočili. „Byli jsme výborně fyzicky připravení a šlo jen o psychiku, která nám v sobotu selhala. Dnes jsme ale chtěli vyhrát víc než soupeř,“ mínil kouč Dukly Jan Josef.

Ještě jednou se Plzeň dostala na dostřel, ve 42. minutě Tonar snížil na 13:15. Jenže vzápětí byli vyloučení Škvařil a po něm Vinkelhöfer a Dukla si vzala náskok zpátky. „Snažili jsme se, ale bylo tam i dost chyb. A oproti čtyřem vyloučením domácích jsme my pykali osmkrát, i to hrálo roli,“ řekl Šetlík.

Obhájci titulu padli poprvé v letošním play-off, za stavu 1:1 se série stěhuje do Plzně, kde se čeká vyprodaná hala a vypjatá atmosféra.

„Kluci si včera ověřili, že je Plzeň tým typu Bragy. Musíme proti ní hrát dobře do obrany a tuhle taktiku jsme ve druhém utkání dodrželi,“ prohlásil trenér Dukly Josef. To Talent bude chtít doma rozhodnout. „Linhart má poraněný kotník, snad se dá dohromady. Odpočineme si a domácí prostředí chceme využít,“ plánoval Šetlík.

Kdo si v sobotu vybojuje mečbol?