Plzeňský trenér Martin Šetlík diriguje své svěřence.

Plzeňský trenér Martin Šetlík diriguje své svěřence. | foto: Ladislav Němec, MAFRA

Plzeňští házenkáři hostí Litovel. Věřím, že ukážeme sílu, říká kouč

  • 0
Je to nezvyklý pohled na tabulku extraligy házenkářů po třech kolech. Mistr z Plzně je se třemi body až osmý, jeho nedělní soupeř a loňský nováček z Litovle figuruje hned o čtyři příčky výš.

Duel 4. kola nejvyšší soutěže začíná v městské hale na Slovanech zítra v tradičních 10.30 hodin. „Po loňské sezoně Litovel posílila o hráče, kteří působili v dalších moravských klubech - Perničku, Zbránka či Dědka. Nesmíme nic podcenit. Ale věřím, že ten zápas nás nakopne, ukážeme svou kvalitu a získáme s jistotou dva body,“ míní odhodlaně trenér Talentu M. A. T. Martin Šetlík.

Litovel i letos táhne veterán na pivotu Juříček, v minulém kole proti Zlínu si při výhře 22:16 připsal pět gólů. „Máme body zvenku a porazili jsme velkého rivala ze Zlína. V každém případě je to teprve začátek a sezona bude určitě dlouhá. Ale takový vstup dodá řadě hráčů chuť a sebevědomí,“ pochvaluje si kouč Tatranu Lubomír Krejčíř.

To Plzeň chce dát zapomenout na minulé kolo v Jičíně, kde ve 45. minutě vedla 20:16, ale závěrečnou fázi prohrála 0:8! „Stane se, bylo tam víc vlivů a hodili jsme ten nepovedený závěr za hlavu. Teď potřebujeme vyhrát, pak nás čekají dva zápasy na Moravě a chceme tam jet v klidu,“ reaguje Šetlík. Plánuje, že zítra dá na spojce větší prostor i posile z Balkánu Ivančevovi. „Každý týden tréninku se víc a víc sžívá s týmem, snad se to projeví.“