PRVNÍ VÝBĚH. Házenkáři Talentu M.A.T. Plzeň zahajují přípravu v domácím areálu

PRVNÍ VÝBĚH. Házenkáři Talentu M.A.T. Plzeň zahajují přípravu v domácím areálu městské haly na Slovanech. | foto: Martin Polívka, MF DNES

Chceme medaili, vyhlásili házenkáři z Plzně před extraligou

  • 0
Konec "chudým" časům, teď zaútočíme na medaili. Smělé plány zní z házenkářského klubu Talent M. A. T. Plzeň těsně před startem nové extraligové sezony. Tým kouče Šetlíka do ní vstoupí už v sobotu domácím utkáním s Přerovem v 18 hodin.

"Klub je na sezonu finančně zabezpečený, kádr stabilizovaný. Udělali jsme maximum, co bylo v našich silách a možnostech. Máme na to, po letech pro Plzeň vybojovat medaili," prohlásil předseda klubu Róbert Miček.

Rozpočet extraligového týmu vyšplhal na pět milionů korun, patří k nejvyšším v soutěži. "I proto je naším cílem umístění do třetí příčky. Odešel jen Škvařil, pak už se kádr pouze doplňoval," připomněl místopředseda Talentu Martin Šafránek příchody spojky Horkého, pivota Petrovského a křídla Loskota.

"Zrovna nedávno jsem v kanceláři našel fotografie z roku 1998, na které Plzeň včetně současného trenéra Šetlíka slaví titul. Příští rok slavím padesátiny a pro mě by byl nejhezčí dárek tuhle radost zopakovat," řekl Šafránek, který je i jedním ze sponzorů klubu, zodpovědný za celý jeho finanční chod.

Loni tým po mizerném podzimu marně v jarní části naháněl manko a těsně mu unikla účast v elitní šestce. "Ta sezona pro mě byla obrovským zklamáním a nechci ji opakovat," prohlásil kapitán a gólman Talentu Radek Motlík, nejstarší člen kádru. "Ale nechci předbíhat. Příprava je něco jiného než mistráky. A kladení cílů, tohle já nemám rád předem..." mínil 41letý bývalý reprezentant.

Talent chce do mužského týmu přenést euforii z mládežnických kategorií. V uplynulé sezoně slavil dva tituly – ty vybojovali starší žáci a mladší dorostenci. "Opětovně jsme pro žákovské kategorie získali Sportovní centrum mládeže, kterých je v republice nyní devět," informoval předseda Miček.

Ale výstavní skříní bude přesto hlavně extraliga mužů. Jak ji Talent letos zvládne?