Plzeňský házenkář Michal Tonar se proplétá mezi protihráči z Lovosic.

Plzeňský házenkář Michal Tonar se proplétá mezi protihráči z Lovosic. | foto: Petr Eret

Boj o postup. Plzeňští házenkáři touží udělat třetí krok k semifinále

  • 0
Je to už dlouhá šňůra. Pokud se ji v sobotu podaří zase natáhnout, bude znamenat postup do semifinále. Osmkrát v řadě porazili házenkáři Plzně rivala z Lovosic. Poslední porážka se datuje k 5. listopadu 2014, kdy na severu Čech podlehl 27:31.

Od té doby rivala drtí. Porazil ho třikrát loni ve finále, dvakrát v základní části letošní sezony. A také minulý víkend v úvodních dvou čtvrtfinále play-off.

V sobotu v 17 hodin je v Lovosicích na programu třetí duel. Pokud domácí uspějí, v neděli ve stejný čas se hraje znovu.

Za stavu 2:2 by se série rozhodla až ve středečním pátém duelu v Plzni. „Kdybyste mi tuhle statistiku neřekli, vůbec o ni nevím. Co bylo, je minulost. Teď vycházím jen z posledních dvou zápasů čtvrtfinále,“ reaguje plzeňský kouč Martin Šetlík.

Výhry 28:14 a 20:19 přiblížily jeho tým k postupu, už může udělat poslední krok. Jenže druhý duel v Plzni vlil soupeři i přes těsnou porážku energii. „Stejně jako do druhého utkání musíme i doma nastoupit sebevědomě, se zdravou agresivitou a bojovností. Díky tomu jsme soupeři neumožnili jeho hru,“ burcuje na klubovém webu ředitel „Lovců“ Vojtěch Srba.

Na tuhle hru chce být Plzeň připravená. „Zaměřili jsme se na hru v postupném útoku, kde jsme se s agresivitou soupeře těžko vypořádávali a zbytečně jsme akce urychlovali,“ říká Šetlík.

Svůj tým nabádá, aby nepodcenil jediný úsek zápasu. „Loni v semifinále Lovosice dokázaly otočit sérii s Brnem z 0:2 na 3:2. To je velké varování. Víme, že doma jsou hodně silní,“ míní kouč.

Ale mistr chce tuhle výzvu zvládnout. A ze severu Čech přivézt postup.