Opálka: Myslet na titul je předčasné

Zubří - Spolu s Martinem Hrstkou byl Aleš Opálka nejlepším střelcem utkání Zubří s Duklou Praha. Ještě zajímavější než jeho osm branek však byl Opálkův duel se soupeřem Petrem Brabcem. Kolik podpásových ran, vulgárních nadávek a vztyčených prostředníčků si ti dva v utkání vyměnili, těžko někdo spočítá.

"Bylo to příliš vyhecované. Přispěli k tomu i rozhodčí, kteří dělali spoustu chyb na obou stranách. Začátek nezvládli a pak byla na obou stranách spousta vyloučených," řekl 26letý pravý křídelník Opálka.

S Duklou to bývají pokaždé utkání plná emocí, že?
Po loňském play-off, známé události (trenér Zubří Hargaš podal na Brabce trestní oznámení pro ublížení na zdraví - pozn. autora) se to ještě vyhrotilo.

Na hřišti jste se neustále utkával s Petrem Brabcem
S ním je to těžké. Nesmíte se nechat vyprovokovat k oplácení. Některé jeho zákroky byly jednoznačně likvidační, disciplinární komise by si měla záznam zápasu prohlédnout.

Udržel jste se, byl jste vyloučený jen jednou.
Až v samém závěru a málem nás to stálo bod... (ze soupeřovy šatny v tu chvíli začne Brabec na Opálku chrlit sérii vulgárních nadávek).

Je podobně sprostý i na hřišti?
To je ještě horší. Když se rozhodčí zrovna nedívá, dá vám ránu pod pás. Přetáhl Štěpána Randýska, zranil Ondřeje Miku. Nechápu, jak to, že ho nikdo nepotrestá.

Je podobných hráčů v extralize víc?
Těžko se mu někdo vyrovná. Přitom házenou umí hrát. Je škoda, že se tak chová.

Ale Duklu jste porazili, potvrdili jste vedoucí pozici. Sezonu máte výborně nastartovanou. Čekal jste to?
Naším cílem byl postup do play-off, dostat se do medailových bojů. Povedlo se nám nachytat Karvinou, která je letos hodně oslabená.

Máte sílu na zisk titulu?
To je zatím předčasné. Ale to víte, že bychom chtěli.