Olomoučanky rozhodly proti Zlínu v oslabení

Olomouc - Měl to být jeden z lehčích zápasů, přesto se olomoucké házenkářky k výhře 30:26 nad Zlínem protrápily. Odpor omlazeného soupeře, který předešlé čtyři zápasy prohrál v průměru o dvanáct branek, zlomily až při vlastním oslabení. „V Partizánském se zdálo, že už jsme se z neproměňování šancí dostali," řekl kouč Lubomír Krejčíř.

"Ale proti Zlínu se naše špatná koncovka vrátila,“ dodal.

Do konce poločasu si Olomoučanky udržovaly tříbrankový náskok (12:9), ale závěrečnou pětiminutovky prohrály 1:5.

„To je hned. Nejdřív nedáme gólové šance, pak se párkrát míč štastně odrazí k soupeři, a když k tomu ztratíme balon na půlce, je najednou soupeř ve vedení,“ poznamenal Krejčíř.

Krátce po přestávce se Zlín ještě ze sedmičky naposledy ujal vedení (15:14). Pak hrál přesilovku, ale v ní skórovaly domácí hráčky a z dalších protiútoků si vytvořily dvoubrankový náskok.

Šance Zlíňanek se naposledy naskytla v 50. minutě, kdy hrály téměř dvě minuty v šesti proti čtyřem. Dokázaly snížit na 23:21, ale pak i ve dvojnásobné přesile inkasovaly a i přes pokračující výhodu jedné hráčky dostaly gól na 25:21.

„Vyplývalo to z nedostatečné přípravy před střelbou,“ míní zlínský kouč Jan Hegar. „S hrou v přesilovkách se potýkáme delší dobu, ale už se to lepší. Dřív jsme předváděli mnohem horší věci.“

Olomoučanky jedou v příštím kole do Kunovic, které stejně jako Zlín ještě nebodovaly. „Naším cílem je zastavit pokles výkonnostní křivky a výhra nad Zlínem, přestože výkon nebyl optimální, by k tomu měla pomoci,“ dodal Krejčíř.