Olomoucká házenkářka Valentína Kapsová v akci

Olomoucká házenkářka Valentína Kapsová v akci | foto: Miloslav Jančík, MF DNES

Olomoucké házenkářky chtějí boj o bronz zahájit domácí výhrou

  • 0
Házenkářská bitva na moravském poli může vypuknout. Až skončí, pověsí si vítězky na krk medaile z bronzu, zatímco na poražené nezbude nic. První dějství série na dvě vítězství se odehraje dnes od 17.30 v hale Zory, kde se proti olomouckým házenkářkám postaví Veselí nad Moravou. „Budou rozhodovat drobnosti,“ tuší trenér Zory Jan Hegar.

Lepšího výsledku dosáhly v základní části panenky z Veselí, ovšem jen zásluhou lepší bilance ze vzájemných zápasů. Favorita je tedy těžko hledat. „Družstvo Veselí vnímáme jako velmi vyrovnaného soupeře. Myslíme si, že je to družstvo na naší úrovni a očekáváme vyrovnaný a těsný souboj,“ přiznává kouč.

O aktuální formě se nedá moc vyčíst ani ze semifinálových výsledků. Zora sice s Mostem vypadla ve dvou zápasech, ale na severu Čech překvapila porážkou jen o dvě branky. Veselí zase dokázalo sérii se Slavií po domácí výhře natáhnout na tři zápasy.

„Doma je Veselí velmi silné a to, že zvítězili se Slavií pro mě překvapení nebylo. Ve své hale budou silní i proti nám. Pro nás je důležité, abychom zvládli úvodní domácí zápas,“ uvědomuje si Hegar.

Loni Zora souboj o třetí místo zvládla, když z pozice horšího týmu přemohla Porubu. Teď stojí před úkolem obhájit medaile. „Rozhodne, kdo udělá méně chyb, kdo bude méně nervózní, a možná výkony brankářek,“ přemítá kouč.