Olomouc - Slavia (ilustrační foto)

Olomouc - Slavia (ilustrační foto) | foto: Miloslav Jančík, MF DNES

Olomouc trápila házenkářky Slavie jen jeden poločas

  • 0
Ani do třetice nedokázaly olomoucké házenkářky překvapit v roli outsidera. Po Michalovcích a Mostu prohrály i se Slavií, tentokrát 24:33 a v tabulce interligy jsou deváté, poslední ze sedmičky českých týmů.

„Chtěli jsme během těchto tří těžkých utkání získat dva body, ale bohužel to nevyšlo. Teď už musíme bodovat v každém zápase,“ nevzdává se myšlenky na play-off trenér DHK Zora Olomouc Jan Bělka.

Slavia sice patří do první trojky, při mateřských povinnostech jejího esa Kutlvašrové ale Zora cítila šanci. A bylo to vidět i na hřišti, kde od prvních minut vedla, ve 22. minutě dokonce 12:8 a hostující trenér Tomáš Hlavatý si musel vzít oddechový čas. Pražanky vrátily do hry dvě úspěšné sedmičky a v poločase už svítila remíza 14:14.

Rozhodl vstup do druhé půlky, během tří minut slávistky utekly na 17:14 a Zora se postupně zlomila. „Šlo by to i ve druhém poločase, ale nesmíme na začátku udělat čtyři technické chyby. Slavia nám z nich dala čtyři góly a bylo rozhodnuto. Holky potom sklopily hlavy,“ mrzelo Bělku.

Zároveň připustil, že tým mohl cítit únavu po středečním pohárovém zápase s Porubou. „Trochu to na výkon vliv mělo, ale některé chyby nebyly o únavě,“ zdůraznil kouč.

V prvním poločase dominovala v brance domácí Michaela Dederlová, pak se ale rozpadla obrana Zory a proti střelám soupeřek z jasných pozic neměla šanci. „V prvním poločase obrana šlapala a pak se v bráně cítíte dobře. Ve druhém to bohužel nevyšlo. Měly jsme šanci bodovat, ale rozhodl nástup do druhého poločasu. Slávistky na nás vletěly a nebyly jsme schopné reagovat,“ uznala 23letá brankářka.