Olomouc potvrdila domácí neporazitelnost

  • 5
Olomouc - Ani v osmém zápase v domácím prostředí, kterým je v této interligové sezoně sportovní hala Univerzity Palackého, neztratily házenkářky DHK Altermed Olomouce jediný bod. V souboji nejlepších českých týmů zdolaly Slavii Praha 22:21, přestože většinu času tahaly za kratší konec. Rozhodující gól vstřelila až čtyři sekundy před koncem Šašková. Právě výkon této hráčky vyzdvihl olomoucký trenér Lubomír Krejčíř.

„V obraně i v útoku hrála skvěle. Posledních patnáct minut si zahrála i Růžičková a nezklamala, rovněž Stuchlové pomohl přesun na pivota, kde bojovala a získala důležité míče,“ chválil kouč.

Mezi klíčové hráčky zvratu skóre, které bylo ještě v polovině 49. minuty 16:20 pro pražskou Slavii, patřila brankářka Pavla Škavronková. Chytala od 41. minuty a inkasovala pouze třikrát. Kryla i sedmičku Plamínkové. „Máme skvělé brankářky na střely z brankoviště, ale spíše by to mělo být naopak. Kdyby chytaly i střely z větší a střední vzdálenosti,“ míní Krejčíř, sám bývalý brankář.

Jedním dechem ale dodává: „Problém je v tom, že to nemají s kým natrénovat. Kromě Poláškové, Fabíkové a Šaškové ostatní z dálky do branky „nedohodí“. A to ještě Fabíková s Šaškovou nepatří k ostrým střelkyním z dálky,“ míní Krejčíř.

Právě Šašková však střelou ze střední vzdálenosti rozhodla zápas se Slavií. „Tři čtvrtě roku nám chybí první i druhá brankářka, obě mají přetržený přední křížový vaz, a tak chytá Kantůrková, kterou jsme loni jako třetí brankářku poslali na hostování,“ říká slávistický kouč Lubomír Zeman. „Dnes jsme vděční, že vůbec chytá a že se zlepšila. Jenže jsou střely, které by měla krýt.“

Výsledek nejlepších českých týmů současnosti vrátil Olomouc na páté místo tabulky, o dva body před Slavii. A to mají Hanačky jedno utkání k dobru. V minitabulce vzájemných zápasů českých družstev jsou na tom Olomoučanky rovněž lépe, jenže v tomto měření má zápas k dobru (s Chebem) Slavia.

Oba týmy pak hrají doma s Veselím, ve Zlíně a v Kunovicích. Do Zlína zajíždí Altermed již tuto sobotu a ve středu 12. února čeká fanouška na Hané lahůdka. Přijede totiž favorizované družstvo Duslo Šaľa.