Momentka z utkání Nové Veselí (v červeném) - Jičín. | foto: Tomáš Blažek, MAFRA

Jičín třetí místo neudržel. Domácí byli šťastnější, ví kouč Mašát

  • 0
Naději na zisk alespoň jednoho bodu sice drželi až do samotného závěru, ale nakonec jediný gól rozhodl, že nemají žádný. Házenkáři Jičína tak v přímém souboji o 3. místo v extraligové tabulce, ke kterému vyrazili do Nového Veselí, prohráli 22:23 a ve vyrovnané tabulce museli opustit nejen třetí příčku, ale zbyla na ně až pátá.

„Zápas byl remízový, ale asi bylo Veselí o ten gól šťastnější. Doufám, že nás to nebude v konečném účtování mrzet,“ uvedl trenér jičínského družstva Petr Mašát.

Vyrovnanost zápasu odpovídala tomu, že proti sobě hrály čtvrtý tým tabulky se třetím. Ani jeden ze soupeřů si nevypracoval větší náskok a tahali se většinou jen o jednu branku až do samotného závěru. V něm se ale domácí dostali do klíčového vedení 23:21. Zásluhou Bareše se ale po oddechovém času dostali hosté na jednu branku rozdílu a v poslední minutě se pak odehrávalo drama. Nejprve domácí Štěrba odmítl v tutové šanci možnost rozhodnout utkání, na druhé straně se pak třináct sekund před koncem blýskl skvělým zákrokem Schams proti náskoku Krahulce z pravého křídla. Závěrečná osobní obrana Jičínu gól nepřinesla.

Šance, které nám soupeř nabídl, jsme měli v obou poločasech, jenže jak v přechodové fázi, tak potom i v té koncovce jsme nevyužili náskoků z křídla, z pivota, spojky,“ sdělil jičínský kouč Mašát.