ilustrační foto

ilustrační foto | foto: Luděk Peřina, MAFRA

Na házenkářky Veselí čeká ve třetím kole PVP polský Zaglebie Lubin

  • 0
Házenkářky Brittermu Veselí nad Moravou se ve 3. kole PVP utkají s polským KGHM Metraco Zaglebie Lubin. Rozhodl o tom úterní los ve Vídni. První zápas se hraje 5. nebo 6. listopadu v Polsku, odveta 12. nebo 13. listopadu na Moravě. Vítěz duelu postupuje do osmifinále mezi nejlepších 16 klubů

"Naštěstí nemusíme potřetí za sebou cestovat na Balkán," okomentoval los trenér Veselí Peter Sabadka. Polské čtrnáctinásobné šampionky označil za mimořádně silného soupeře. Loni se oba kluby utkaly v přípravě před ligovou sezonou ve finále Slováckého poháru v Hodoníně. Lubin tam nekompletní Moravanky porazil vysoko 40:18.

Největšími hvězdami Lubinu jsou střední spojka Karolina Semeňjuk - Olchawská a vynikající střelkyně Joanna Obrusiewiczová a Kinga Byzdrová. V klubu hrají i tři legionářky - Francouzka Vanessa Jeličová, Chorvatka Jelena Baderová a Běloruska Natalia Cvirková.

V loňském roce Polky vypadly ve 3. kole PVP se španělským Alicante, letos neprošly z kvalifikace Ligy mistryň přes německý Buxtehuder, jemuž podlehly 26:27.