Mise 3 motivuje veselské obrození

Veselí nad Moravou - Házenkářská Mise 3 úspěšně pokračuje! Sestry Marcela Handlová a Simona Roubínková mají stále důvod těšit se na společný úspěch, jímž by byl český titul v lize házenkářek. Handlová ho již dříve vybojovala se Zlínem, ale Roubínkové zlato ve výčtu úspěchů dosud chybí.

"A tatínek je tady vedoucím družstva, takže bychom měli medaile tři. Já jsem titul už zažila, přála bych si vyhrát ve Veselí nad Moravou hlavně kvůli nim," říká Handlová.

Čtyři kola před uplynutím poloviny základní části interligy nemají zatím důvod na svých předsezónních předsevzetích nic měnit. Veselské házenkářky jsou na čtvrtém místě, všechny české konkurenty mají až za sebou.

"Základ je postoupit do finále. Pak se uvidí, koho bychom tam dostaly a jak by zápasy vypadaly," očekává Roubínková.

Finále se hrálo ve veselské hale, přezdívané Peklo, už na jaře, domácí tým tehdy podlehl Zlínu. Sesterský souboj Handlová (Zlín) vs. Roubínková (Veselí) byl jedním z hlavních témat souboje.

Zlínský titul šla tehdy nakonec oslavit celá rodina společně a někdy tenkrát si zřejmě sestry slíbily, že si ještě jednou zahrají společně. Se zlatou tečkou příští rok v play-off by jejich příběh neměl chybu.

Hodně se ukáže v příštích dvou zápasech. V sobotu se hraje ve veselském Pekle prestižní derby se Zlínem a hned nato zamíří Veselí na Slavii, která je hned za ním na pátém místě.

"To, na čem jsme tady zapracovali, je sebevědomí. Nejdeme do žádného zápasu s tím, že bychom to jenom tak zkusili. Vždycky jdeme vyhrát," razí teorii slovenský trenér Michal Lukačín, za nímž stojí předloňský titul s Michalovcemi.

Zkušené opory jsou mu v jeho práci nápomocné. Roubínková má formu, jako jediná z veselských hráček reprezentovala na říjnovém turnaji v Nizozemsku, a Handlová spolehlivě střílí jeden gól za druhým.

Až v minulém utkání v Bratislavě přišla o svoji vynikající produktivitu v proměňování sedmiček, prvních 26 hodů v sezoně proměnila! "Celý tým je složen dost vyváženě," říká Handlová.

"Dohromady jsme tady čtyři maminy, což je něco jiného, než kdyby tady byla třeba jedna starší hráčka a zbytek mladé. Takhle se dobře doplňujeme," tvrdí Handlová.

A to ještě společnost maminek co nevidět rozšíří kapitánka týmu Gabriela Zvoničová, která kvůli těhotenství vynechává celou sezonu.

A Roubínková? "Taky plánuju, ale kdy to bude, to je ve hvězdách..."