Lovosický házenkář Milan Berka se probíjí karvinského tomáše Mlotka. | foto: Ondřej Bičiště, MF DNES

Lovosický Berka: Nesportuju kvůli šestému místu. To je úspěch pro lyžaře

  • 0
Jako byste lezli po žebříku a těsně před vrcholem pod vámi praskla poslední žbrdlinka. Už jen skóre dělilo házenkáře Lovosic po jejich norovočním tažení od lídra extraligy Plzně, po domácí porážce 24:30 s Karvinou ale musejí začít šplhat znovu nahoru; na prvenství ztrácejí dva body.

"Je to absolutní škoda, ale prostě se to stalo a není žádné kdyby. Slušně řečeno jsme to pokazili," rozčarovalo Milana Berku, lovosického špílmachra.

Doma obvykle bývá vaše obrana pevná, ale Karviná si s ní celkem snadno poradila.
Dostávali jsme góly z toho, na co jsme se připravovali. Bohužel ve druhé půli se to nakupilo. Šli jsme do ní ze stavu minus jedna, v naší přesilovce nám utekli na minus tři. Museli jsme dotahovat, ale už se nám přiblížit nepovedlo.

O to větší škoda, že vám zase utekla vedoucí Plzeň?
Jistě, ale tu ztrátu za nás smazali jiní. My si uhráli jen povinné výhry a bod na Dukle. Je to vyrovnané, osm týmů se tam tluče o vrchol.

Lovosický házenkář Milan Berka se probíjí karvinskou obranou přes Jana Užka.
Lovosický házenkář Milan Berka
Lovosický házenkář Milan Berka

Myslí i Lovosice na titul?
Nesportujete přece kvůli osmému desátému místu, ale proto, abyste vyhrával. Šesté místo je úspěch v individuálním sportu, když to udělá běžec na lyžích na olympiádě. Ale ne v klubovém sportu. Mojí ambicí je vyhrávat.

Mluvíte v kabině o historické šanci pro Lovosice?
Abych řekl pravdu, moc se o tom nebavíme. Mluvíme o zápasech, jak jdou za sebou. Ale nemá cenu alibisticky říkat, že hrajeme o první šestku. Hrajeme o vrch, vždy chceme hrát jen o nejvyšší příčky. O první šestku hrají alibisti, na druhou stranu, titul by byl fajn, ale je hrozně daleko. Podívejte před dvěma třemi lety, jak jsme měli taky našlápnuto... Máme to v rukách, ale počítat se bude až na konci.