František Urban

František Urban | foto: juventa

Maloměřické házenkáře se pokusí dovést k záchraně slovenský kouč Urban

Poslední tým házenkářské extraligy Maloměřice se pokusí dovést k záchraně slovenský kouč František Urban. Brněnského celku se ujal měsíc a půl poté, co skončil na lavičce ženského týmu Slavie.

Dosavadní trenér Jiří Řezník se vrátí do pozice asistenta, ve které působil do říjnového odchodu kouče Víta Musila. Maloměřice vyhrály v podzimní části soutěže jediný z 15 zápasů a s dvoubodovým mankem na Hranice uzavírají tabulku.

„S hráči se nyní blíže seznamuji, zatím je mám napozorované pouze z videa a znám je pouze podle jejich čísel. Mužstvo potřebuje především nutně zrychlit, mým cílem je hrát na 70 útoků. Jsem poměrně náročný trenér a rád bych se vyhnul baráži o udržení v extralize. K tomu bude potřeba tvrdá práce a hráči budou muset vykročit z komfortní zóny,“ uvedl v klubové tiskové zprávě Urban, kterého v listopadu u žen Slavie nahradil Jan Salač.

Šestatřicetiletý Urban v pražském týmu působil dva a půl roku, před tím byl asistentem u slovenské reprezentace a vedl Michalovce, s nimiž opakovaně vyhrál interligu. Extraligový debut s Maloměřicemi ho čeká 2. února doma proti Dukle.

,