Lovosický trenér Jan Landa

Lovosický trenér Jan Landa | foto: Petr Bílek, MF DNES

Landa fuč, Švéd taky. V brance házenkářů Lovosic pomůže veterán Galia

  • 0
Lovci musí lovit nového trenéra. Házenkáři Lovosic, čtvrtí v letošní extralize, totiž téměř jistě přijdou o hecíře Jana Landu. Změn je víc, končí i švédský kanonýr Maxmilian Jonsson, zato nástup hlásí další zahraniční akvizice.

„Bohužel dojde ke změně na trenérském postu,“ informoval na klubovém webu sportovní ředitel Vojtěch Srba. Landa tvořil úspěšný tandem s Romanem Jelínkem. 

„Honza si dá od trénování s největší pravděpodobností pauzu s ohledem na jeho enormní pracovní vytížení v civilním zaměstnání. Snažíme se realizační tým doplnit.“

Lovosický kouč Jan Landa plný emocí.
Jan Landa, trenér Lovosic, se raduje.

Lovosický kouč Jan Landa plný emocí.

Lovosice se vzdávají služeb švédského pořízka Jonssona, který byl se 169 brankami sedmým nejlepším střelcem extraligy a po Trkovském druhým mezi Lovci.

„U Maxe bylo rozhodování hodně těžké. On má výborné individuální schopnosti, ale v našem loveckém kolektivním pojetí ta kooperace s ostatními hráči nefungovala tak, jak bychom si představovali,“ ozřejmil Srba důvod rozchodu se spojkou. „Oboustranně jsme se dohodli, že v takovém případě nemá smysl ve spolupráci pokračovat.“

Lovosice bez medaile. Je to kaňka na jinak úspěšné sezoně, zní z klubu

Pryč je i lotyšský křídelník Uvis Strazdins, jenž dočasně zalátal díru po zraněném Lukáši Malém. „Cizinec musí být lepší než domácí hráč na stejném postu, což v tomto případě nebylo.“ Domů se vrací i mladý Bosňan Berin Keso. „Ukázalo se, že na zahraniční angažmá je pro tohoto hráče ještě brzo.“

Mužstvo opustil brankář Daniel Rangl, Lovosice sází na místní mladé gólmany Jana Hrdličku a Luďka Günla. „I za pomoci zkušeného Michala Galii je budeme dále vychovávat. Galia navíc u nás svoji trenérskou činnost bude kombinovat s rolí třetího brankáře,“ prozradil Srba o 48letém veteránovi.

Lovosice v play off

Na pravou spojku Lovci angažovali Slovince Jenko Tima Bogdaniče, který letos působil v mistrovské Plzni. „V jednání máme ještě jednoho cizince na post pivota, který k nám přijede na zkoušku,“ uvedl ředitel. Domácí posily? „Snažili jsme se, ale náš trh je omezený. A nemá smysl se navzájem přeplácet s jinými českými kluby.