Zadumaný lovosický trenér Vladimír Šuma.

Zadumaný lovosický trenér Vladimír Šuma. | foto: Ondřej Bičiště, MF DNES

Lovosický kouč Šuma: Play-off jsem odsuzoval, teď může pomoct

  • 0
Jen počkejte, až budeme zdraví! Házenkáři Lovosic sice zatím koukají na extraligovou špičku z uctivé vzdálenosti, přesto jejich kouč Vladimír Šuma věří, že se to brzy změní.

„Klidně můžeme zopakovat loňské úspěchy, když budeme kompletní. Máme velice kvalitní tým na tuhle soutěž, zkušené hráče. A v play-off bychom mohli být o kousek vpředu před soupeři, kteří mají mladší hráče a ta zkušenost jim trochu chybí,“ byl přesvědčený Šuma i po poslední domácí porážce 24:26 se Zubřím, po níž jsou Lovosice ve dvanáctičlenné tabulce až na sedmém místě.

Přestože lovcům dlouhodobě chybí opory, kouč nechce nevalné výsledky svádět jen na absence.

„Na soupisce je 16 hráčů, ale samozřejmě jsou dobří hráči a méně dobří. Na druhou stranu dostanou šanci ti, co ji nedostávají, když jsme všichni na palubě. Ale ta kvalita tam asi prostě trošku chybí, hlavně zkušenost střelce Jirky Motla.“

Střelbu vidí Šuma jako hlavní problém Lovosic. „Třeba Venca Klimt nemůže trefit branku, přitom se dostal do laufu, než vyfasoval disciplinární trest. Chybí nám dát dva tři góly z dálky, z hranice devíti deseti metrů jsme mrtví,“ vidí kouč.

Kompletní budou Lovosice nejspíš až po Vánocích. „Kluci se v lednu zapojí do přípravy a v únoru už snad budeme všichni na palubě. Musíme to nějak přestát, udělat ještě nějaký bodík do konce roku. A pak doufat, že budeme zdraví.“

Souhra, to může být další důvod, proč Lovosice tápou. V létě se kádr obměnil, z Německa se vrátili pivot Havel a spojka Bouček. „Ale já si nemyslím, že ta souhra někde vázne, podle mě to je v pořádku. Spíš nás přibrzdila ta zranění klíčových hráčů,“ tvrdí trenér.

K panice žádný důvod není. Vždyť loni lovci skončili po základní části až šestí a nakonec se v play-off rozjeli až do finále.

„Mnou odsuzované play-off nám pomohlo už loni, takže by samozřejmě mohlo zafungovat i letos. Ale tak jako tak se musíme snažit dostat se v tabulce o kousíček dopředu,“ velí Šuma. A k tomu je nutné vyhrávat aspoň doma, nejbližším sokem lovců v jejich hale bude ve středu rival Dukla. „Jsou nahoře, mají super sezonu. Ale my se určitě porveme o výhru!“