Lovosice chtějí skolit vicemistra

Lovosice - Těžkou zkoušku dnes budou skládat házenkáři Lovosic, čtvrtí v extralize. V domácí televizní předehrávce touží složit Zubří, českého vicemistra. "Výhrou chceme potvrdit, že patříme do špičky," řekl Vojtěch Srba, kouč Lovosic.

"Utkání je pro nás důležité, abychom se po porážce s Duklou udrželi v popředí." Výhoz v 17.40 před kamerami ČT4. Zubří je elitní soupeř, patří mu druhá příčka. Osm kol, žádná porážka, jediná ztráta za remízu s Frýdkem.

Už v šesti z osmi zápasů nasázeli jeho hráči přes třicet gólů. "Když jich i teď dáme třicet, uspějeme," je si jistý Ivan Hargaš, trenér Zubří. "Soustředíme se na klíčové hráče Motla a Boučka, chceme eliminovat jejich rychlost. Hráče na to máme, aby se nám to podařilo."

Bouček kraluje střelcům extraligy se 62 góly, Motl je třetí se 47 zásahy. Šestá příčka za 42 branek patří Hrstkovi ze Zubří.

"On je jejich největší střeleckou osobností. Pozor si musíme dát i na zkušené Spuchláka a Kulišťáka, nezmar Titkov je klíčovým hráčem v obraně," vyjmenoval Srba. "Síla Zubří je v agresivní obraně a přechodu do rychlého protiútoku."