Lovosice chtějí levorukou spojku

Lovosice - Zájem o špičkové lovosické házenkáře registruje třetí klub loňské extraligové sezony. „Snad neodejde Bouček do Německa. Přemlouváme ho, aby zůstal a mužstvo ještě rok vydrželo ve stejném složení,“ prohlásil lovosický předseda Václav Kubíček.

Jak moc si klub přilepší za prodej klíčového házenkáře do zahraničí? „Záleží, jestli je smluvní hráč a jak se s tím partnerem domluvíme. Platí se v eurech, ale fotbal to bohužel není,“ pousmál se Kubíček.

Přiznal, že nabídky má i střelec Kratochvíl. „To by bylo citelné oslabení,“ ví předseda. Zvedne plat oporám? „Rádi bychom, pokud bude z čeho. Oslovíme další sponzory, vždyť třetí místo mužů i dorostenců je velký úspěch,“ ocenil.

Prvního června jede tým kouče Vojtěcha Srby na tři dny na cyklistické soustředění do Krkonoš. Po přestávce přijdou na řadu přípravné zápasy a třetí neděli v srpnu pořádá lovosický klub Memoriál Františka Arnošta.

„To byl náš reprezentant, gólman, mistr světa z roku 1967. Bude to 2. ročník,“ informoval Kubíček. Přijedou i celky z Polska a Německa. „Plus naše družstva. Dvoudenního turnaje se zúčastní šest až osm mužstev.“

Miler, Miko, Havel a trenér Srba jedou v srpnu na mistrovství Evropy juniorů do Rakouska. „Pokud by to bylo v našich silách, rádi bychom tam získali levorukou spojku,“ říká Kubíček. Věří, že tým zůstane pohromadě. „Máme ho dobře naskládaný, příliš změn nečekáme.“