Louny už zůstanou v první čtyřce

Louny, Lovosice - Nejasná jako zpráva o konci světa je tajenka, kdo s kým nastoupí v play-off první ligy házenkářů. Řešení nabídne až poslední kolo, které se hraje kompletně v neděli vpodvečer. Louny vítězstvím v Brně ale získaly jistotu, že do čtvrtfinále vyřazovacích bojů půjdou z první čtyřky. To jim zaručí případný rozhodující zápas doma. "Máme tak aspoň tolik potřebný klid do závěru soutěže, možnost dostatečně se připravit na tolik očekávané play-off a na boj o plánované finále, které by nám zaručilo postup do nejvyšší soutěže," řekl lounský trenér Jiří Liška.

Protože Louny hřeje s nyní čtvrtým Jičínem lepší vzájemná bilance, nemůžou jím už být předstiženy. Počítají, že nejspíš skončí třetí. Bilanci s druhými Hranicemi mají horší, navíc ty v závěrečném kole hrají s posledním  Zlínem.

"Neustále máme potíže se sestavou. Rozpadla se nám pravá strana, kde Šilhánek, Vaňek i Klouček ulehli s  chřipkou," štve Lišku. Navíc Šváb není po zranění kotníku stoprocentně připraven.

Lovosicím se před play-off vrací forma. "Proti Ostravě jsme hráli dobře," liboval si trenér Milan Berka. "Přišlo  hodně lidí, chodí jich čím dál víc." Ze sedmé nebo šesté figury vstoupí Berkův tým do postupové hry. "Vše se zašmodrchalo, můžeme dostat kohokoli. Možná by bylo lepší jít ze sedmé příčky na Kostelec nebo  Hranice, s nimi jsme neodehráli špatné zápasy," dumá kouč.

V posledním kole Louny hostí Kopřivnici, Lovosice přivítají vedoucí Kostelec.