Lokomotiva Plzeň v extralize? Jedná se

Plzeň - Lokomotiva Plzeň, sedmý celek uplynulého ročníku první ligy, má v extralize nahradit Kostelec na Hané. Ten se z nejvyšší soutěže kvůli finanční krizi odhlásil. "Rozhodnuto ještě není. Požádali jsme svaz, aby nám prodloužil o pár dnů lhůtu na rozmyšlení," uvedl včera Vojtěch Šik, předseda házenkářské Lokomotivy.

V pondělí večer zasedl výbor klubu společně s hráči prvního týmu. Hlasování, zda vstoupit do extraligy, však skončilo patem.

Prozradíte, zda je většina členů klubu pro či proti účasti v extralize?
Nerad bych to komentoval. Považujte to za vnitřní záležitost klubu.

Dobře, jaký je tedy váš názor?
Ani to v tuto chvíli nechci prozradit. Chceme znát názory všech. Není to o tom, že klub je rozklížen. Menšina se v konečném výsledku přizpůsobí a budeme zajedno. Poslední hlasování bylo vyrovnané.

Má Lokomotiva na to, aby ekonomicky zvládla extraligu?
Klub se vyhrabal ze dna na nějakou úroveň. Nechceme, aby rok v extralize všechno zhatil a vrátil nás do bahna. Na druhou stranu, nejvyšší soutěž je velkou výzvou.

Znáte termín, do kdy musíte svazu oznamit vaše rozhodnutí?
Poprosil jsem pana Svobodu, šéfa svazové soutěžní komise, aby nám dal ještě pár dnů na rozmyšlenou. Poslední termín zní v úterý 21. června.

Co Lokomotivě chybí?
Buďme realisté. Hrát na úrovni extraligu znamená mít odpovídající hráčský kádr, funkcionářské zázemí a především ekonomickou sílu. V našem případě potřebujeme na všech postech posílit. Jednáme.

V případě hráčů můžete sáhnout do Německa, kde působí řada plzeňských odchovanců.
I to je varianta. Ale uvědomte si, že v současné době už většina z nich má platný kontrakt.