Janoušková z Mostu střílí na brankářku Michalovců Černou, marně se jí v tom

Janoušková z Mostu střílí na brankářku Michalovců Černou, marně se jí v tom snaží zabránit Szollosiová. | foto: Karel Pešek, MAFRA

Jsi jako Hašek, říkají o Černé. To je pocta pro mě, těší brankářku

  • 0
Na zádech číslo 46, prozrazující její věk. Přesto sebou bývalá reprezentační gólmanka Lenka Černá v brance házenkářek slovenských Michalovců mrskala jako za mlada.

"Věk nerozhoduje. Loni jsem byla nejlepší brankářka interligy, není důvod, abych nemohla chytat dál," tvrdila Černá, přirovnávaná díky sportovní dlouhověkosti k hokejové legendě Dominiku Haškovi. "Pocta pro mě!"

Michalovce angažovaly Černou jako trumf před interligovým zápasem o prvenství s Mostem, Černí andělé se ale příliš uctivě k legendě nechovali. Za dvanáct minut vedli 8:3, nakonec slavili 25:24.

"Lenka je legenda, o tom není sporu. Je fakt skvělá. Začátek jí tolik nevyšel, dostala pár lehkých gólů o zem. Ale postupně tým podržela a my musely začít o střelbě přemýšlet," uklonila se před šestinásobnou nejlepší českou brankářkou mostecká pivotka Petra Vítková.

O to větší euforie z výhry! "Super, porazily jsme Michalovce, kdo by to byl řekl? Pomohla obrana, a že jsme neztratily hlavu v koncovce," ohlédla se Vítková za dramatem.

Precizní defenziva! chválil domácí kouč Dušan Poloz hráčky obou týmů. "Museli jsme udržet Michalovce pod 30 góly. Jinak bychom neměli šanci." Povedlo se i díky výkonům brankářek. "Černá potvrdila, že bude pro Michalovce obrovským přínosem. A naše Dominika Müllnerová měla v závěru čtyři skvělé zákroky. Ten do hlavy byl zlatý!"