Kopřivničtí už se chystají na Karvinou

Moravskoslezský kraj - Po včerejšku schází jediné kolo do konce základní části házenkářské extraligy. V předposledním kole včera lídr soutěže Baník Karviná vyhrál v Jičíně 28:27, devátý Frýdek-Místek doma porazil Napajedla 25:20 a osmá Kopřivnice rovněž doma nečekaně zdolala druhé Zubří 34:24.

A tak je už jisté, že Karviná půjde do play-off z prvního místa a ve čtvrtfinále se utká s Kopřivnicí. Frýdek-Místek ukončí základní část na 9. místě.

"Jsme rádi, že jsme nemuseli čekat na výsledky ostatních zápasů a výhrou jsme potvrdili postup do play-off," řekl trenér Kopřivnice Miroslav Bartoň.

Pokud by Bartoňův tým v posledních dvou kolech nebodoval a Frýdek-Místek naopak vyhrál i v posledním kole v Karviné, Kopřivnici by předstihl. "Takhle se můžeme chystat na Karvinou my," prohlásil kopřivnický kouč.

Karvinští házenkáři měli postup do vyřazovacích bojů z prvního místa jistý už před časem.

"My v podstatě už tři kola nehrajeme o nic, jen o formu," řekl karvinský manažer Miroslav Pelech. "Teď už máme o soupeři jasno. Kopřivnice se ukazuje jako silný soupeř, když přehrála Zubří takovým rozdílem."

Frýdku-Místku se včerejškem uzavřela naděje dostat se do play-off, trenér Lubomír Kavka ale netruchlí. "Výhrou nad Napajedly jsme si pojistili alespoň devátou příčku. Jinak hrozilo, že by nás mohla Plzeň odsunout ještě níže," podotkl Kavka.

V posledním kole extraligy, které je na programu v sobotu od 17 hodin, hostí Karviná Frýdek-Místek. Kopřivnice hraje v Plzni.