Dvůr Králové: Daniel Picha

Dvůr Králové: Daniel Picha - Daniel Picha ze Dvora Králové. | foto: Ondřej Littera, MAFRA

Konečně výhra, jásají házenkáři Dvora Králové

  • 0
Jít od zápasu k zápasu s vědomím, že se na jejich koncích z výhry raduje soupeř. Kdo něco podobného zažil na vlastní kůži, mohl by o podobně nepříjemném pocitu dlouze vyprávět. Házenkáři Dvora Králové tento scénář zažívali téměř čtyři měsíce.

Od středečního večera se ale nováček domácí nejvyšší soutěže dívá na házenkářský svět veseleji. V souboji dvou nováčků porazili Dvorští Přerov a do tabulky si připsali druhou výhru v soutěži.

Zůstali sice i nadále poslední, ale bodově se dotáhli na předposlední Frýdek-Místek a na Přerov ztrácejí jediný bod. "Škoda jen sobotní porážky s Kopřivnicí, mohlo to pro nás být ještě lepší," zalitoval trenér Dvora Petr Šulc. O víkendu navíc jeho tým vyrazí do Třeboně, kterou v říjnu porazil.

Tentokrát si ale Dvůr vítězství ujít nenechal. I přesto, že celý první poločas prohrával a ve druhém si nechal krátce před koncem vzít čtyřbrankový náskok. "Ale bojovností jsme to uhráli," potěšilo Šulce, "a také díky skvělému výkonu brankáře Babčaníka."

Ten chytal famozně, za druhý poločas pokryl 65 procent střeleckých pokusů soupeře. "To jsem snad ještě nezažil, jeho výkon byl opravdu výborný," poznamenal Šulc.

V sestavě Dvora Králové se stejně jako ve víkendovém nešťastně prohraném zápase s Kopřivnicí výrazně prosadili dva noví hráči týmu.

Zkušený Daniel Michajlík i nadějný Jakub Kastner zvedli výkony týmu a navíc mu výrazně pomohli střelecky - Kopřivnici nastříleli více než polovinu branek svého družstva a v utkání s Přerovem jim k tomu chybělo jen málo.

Michajlík k výhře přispěl šesti góly, Kastner dal jen o dva méně. "Především zkušenost Michajlíka, který si dokáže hráče kolem sebe srovnat, je hrozně znát," uvedl Šulc.


Témata: extraliga mužů