Lovosice - Frýdek, Bouček (vpravo) a Alexovič

Lovosice - Frýdek, Bouček (vpravo) a Alexovič - LÍDR. Lovosický rozehrávač Jiří Bouček (vpravo v souboji s frýdeckým Alexovičem) přezimuje v extralize jako nejlepší střelec. | foto: Martin Adamec, MF DNES

Kluci marocký museli koukat, smál se Bouček

  • 1
Lovosice - Po měsíci vzali lovosičtí házenkáři balon do rukou a hned jsou doma za hrdiny. K přípravnému zápasu nastoupili proti reprezentaci Maroka a soupeře, který bude od soboty hrát na mistrovství světa v Německu porazili 32:26.

„Museli asi koukat kluci marocký,“ usmíval se rozehrávač Jiří Bouček po výhře nad účastníkem mistrovství světa.

Po přípravě se v kabině vtipkovalo. Lovosice, hrrrrr na šampionát! „Určitě to byl skvělý zápas. Zvlášť když přišlo dost diváků,“ užíval si Bouček sladký triumf. Výhra o šest gólů, to se nečekalo.

Vždyť Maroko v sobotu rozehraje v Německu světový šampionát. „Bude patřit k nejslabším, nebude-li úplně nejslabší. Podle mě v úterý pomaže domů, po základní skupině,“ usoudil kanonýr Lovosic, který Afričanům nastřílel jedenáct branek.

Lovosice se přitom utkání obávaly. „Vždyť jsme měsíc neměli míč v ruce. Zatím to bylo běhání, běhání, běhání. A i když v Krkonoších nebylo moc sněhu, nakonec jsme na soustředění každý den běžkařili po hřebenech,“ vylíčil Bouček galeje fyzické přípravy.

Se spoluhráčem a kamarádem Kratochvílem shání lístky na šampionát. „Ale spíš to dopadne tak, že budu sedět u televize,“ tuší.

On jako nejlepší střelec extraligy v nominaci není. „Stačilo by mi aspoň nakouknout, jet jako náhradník na nějaký turnaj. Zamrzí to. Na mistrovství bych se ale stejně nemohl probojovat, jsou tam Házl, Jícha a další,“ tvrdí. „Třeba po šampionátu šanci dostanu,“ doufá.