Marek Monczka z Karviné pálí ve finále extraligy přes Jana Stehlíka z Plzně.

Marek Monczka z Karviné pálí ve finále extraligy přes Jana Stehlíka z Plzně. | foto: ČTK

Karvinští házenkáři si přivezli z Madeiry nadějný výsledek

  • 1
Nadějný výsledek si přivezli házenkáři Baníku Karviná z úvodního osmifinálového utkání Vyzývacího poháru na portugalské Madeiře. Tamějšímu celku podlehli 27:30. Odveta v Karviné bude v neděli od 10.30.

Karvinští ve 46. minutě, když Monczka vyrovnal na 21:21, cítili šanci na obrat. „Věřil jsem, že stav překlopíme na naši stranu. Byli jsme v laufu, jenže přišly další chyby v obraně,“ řekl karvinský trenér Marek Michalisko.

Hodně ho mrzelo, že třicátý gól dostali pět vteřin před koncem. „To mě štve, protože před tím jsme neproměnili šanci. Místo abychom prohráli o gól, je to o tři. Ale hratelné to určitě je.“

Karvinští utkání dohrávali bez reprezentační spojky Dominika Soláka, který ve 47. minutě po třetím vyloučení dostal červenou kartu.

„Portugalci ukázali, že mají zkušený mančaft, hráli s rozvahou, kdežto my jsme museli makat, lítat po hřišti a bojovat,“ podotkl Marek Michalisko.

Nejlepším střelcem zápasu byl s devíti góly Marek Monczka, který se s 22 zásahy dostal mezi nejlepší tři střelce tohoto ročníku Vyzývacího poháru.