Karviná - Zubří: Julius Korňan střílí

Karviná - Zubří: Julius Korňan střílí - Karvinský házenkář Julius Korňan střílí na Jana Krupu, gólmana Zubří. | foto: Alexandr Satinský, MF DNES

Karviná vstupuje do Poháru EHF, čeká ji mistr Lucemburska z Dudelage

  • 0
Sobotním utkáním proti lucemburskému Dudelange se karvinští házenkáři po roční přestávce vrátí na scénu evropských pohárů. Český mistr je v souboji se svým lucemburským protějškem v prvním kole Poháru EHF vysokým favoritem.

V téže soutěži se představí i pražská Dukla, kterou o víkendu čekají dva domácí zápasy proti norskému Haslumu.

Karvinský Baník má za sebou dva ostré testy. Právě kvůli poháru si předehrál dvě extraligová kola, ale povinné výhry nad oběma nováčky přinesly také vztyčený ukazovák kouče Jozefa Hantáka.

"Ve středečním utkání proti Přerovu jsme napáchali děsivé množství technických chyb, které by se nám podruhé už nemuselo vyplatit. Možná je dobře, že to přišlo v utkání, které jsme vyhráli. Bylo to takové varování v pravý čas," řekl Hanták.

Dudelange do evropských pohárů takřka pravidelně nahlíží každou sezonu od roku 1997. S Karvinou si v Poháru EHF už zahrálo před jedenácti lety, ale slezský tým sérii jednoznačně ovládl po výsledcích 32:18 a 22:15. Soupeře Baník přesto nepodceňuje.

"Mužstvo je převážně tvořeno lucemburskými házenkáři, ale působí tam také Slovák Zaťko a Francouz Ameddah. Doufám, že si vezmeme ponaučení ze středy a zápas zvládneme lépe, ať na odvetu jedeme s dostatečným náskokem," řekl Hanták.

Sobotní duel se v Karviné hraje od 10:30, odveta je příští pátek v Dudelange od 20:00.

,