Karviná touží po Poháru vítězů pohárů

Karviná - Ke třetímu místu ve skupině H upínají naději házenkáři Karviné. Pokud v neděli neprohrají s Winterthurem a suverénní Chambery doma v sobotu zdolá Metkovič, zajistili by si alespoň třetí místo ve skupině a postup do Poháru vítězů pohárů. "Čeká nás těžká práce," tuší karvinský kouč Jiří Kekrt.

"Já v tom mám jasno. Pro náš mladý manšaft je každý zápas na takové úrovni zkušeností k nezaplacení. Půjdeme za vítězstvím," ujistil Kekrt.

Švýcarský šampion doma Karvinou smetl rozdílem devíti gólů, a byť už má postup do další fáze v kapse, svou vzrůstající prestiž touží posílit i na severu Moravy.

Podřídil tomu i předzápasovou přípravu. Letadlo s výpravou se už dnes odpoledne snese na přistávací plochu letiště v Ostravě-Mošnově a před utkáním si mužstvo naplánovalo dokonce dva tréninky.

"Je to nadnárodní tým, o jehož kvalitě netřeba diskutovat," poznamenal Kekrt, kterému stále chybí zraněný srbský pivot Mrakič i Kamil Heinz. Dlouhodobě zraněná karvinská spojka se na palubovku hned tak nevrátí, v prosinci si jeho zraněné rameno totiž vyžádá operační zákrok. 

Utkání tradičně začíná v 10:30 a povede jej dvojice dánských rozhodčích Olesen - Pedersen.

,