Karvinský házenkář Michal Paululik nepřekonal lovosického brnakáře Michala...

Karvinský házenkář Michal Paululik nepřekonal lovosického brnakáře Michala Hrdličku při sedmimetrovém hodu. | foto: Ondřej Bičiště, MF DNES

Karvinští házenkáři s Duklou bojovali, ale budou hrát jen o bronz

  • 0
Dřeli, bojovali. Nezlomili se, ani když prohrávali 13:18. Jenže házenkáři Baníku Karviná třetí semifinálové utkání extraligy s Duklou Praha doma prohráli 24:28. Sérii ztratili 0:3 na zápasy a o bronz se od soboty střetnou s Hranicemi.

Karvinští fandové až do konce hnali domácí házenkáře dopředu. Ti však na konci 59. minuty věděli, že náskok Dukly už nedoženou... Přitom ještě v 56. minutě prohrávali pouze o jeden gól 23:24.

„Nedokázali jsme ani jednou udělat ten krok, abychom vyrovnali,“ řekl karvinský Jan Frančík. „Výborně jim zachytal gólman a nám moc nešly přesilovky ani zakončení.“

Náskok Dukly stáhli také ve 46. minutě, a to na 19:20. Jenže pak přes pět minut nedali gól a znovu prohrávali o čtyři branky.

„To nám moc pomohla obrana a brankáři, což tyto zápasy rozhoduje. Díky tomu jsme dávali jednodušší góly, v tom to asi bylo,“ prohlásil křídelník Dukly Milan Kotrč.

„Vynikající byl brankář Daniel Rangl, byl tam jako betonová hráz,“ ocenil protivníka karvinský gólman Jakub Lefan, který rovněž spoustu střel a náskoků pochytal.

Lefan upozornil, že hosté ve druhém poločase během pěti minut proměnili čtyři trháky. „Tak nám utekli na pět gólů,“ připomněl stav 13:18.

„Soustředili jsme se na to, abychom neztráceli balony a nedostávali tak góly z rychlých protiútoků jako v předchozích zápasech, nicméně pár branek nám tak stejně dali,“ řekl nejzkušenější z karvinských hráčů Lubomír Veřmiřovský. „Ten zápas byl extrémně těžký,“ podotkl Milan Kotrč. „V Karviné se nehraje nikdy dobře, ale celý zápas jsme si drželi vedení a na konci jsme ukázali, že máme více sil.“

Karvinští neporazili Duklu už dvě sezony. „Je to mančaft, na který se nám moc nedaří, ale neměli jsme to v hlavách,“ podotkl Jan Frančík. „Z té trojice mančaftů, co byly v semifinále, ještě Hranice a Plzeň, jsme si na Duklu věřili nejvíce. Je to mladý mančaft, loni v play-off vyhořeli, ale ne nadarmo byli letos po dlouhodobé části první. Výborně jim šlape obrana, mají skvělé gólmany, rychlé protiútoky a Kotrče na křídle.“