Jičín může konečně ligu vyhrát

Jičín - Dvě vítězství v zítra začínající finálové sérii stačí házenkářům Jičína k tomu, aby se posunuli do znovuobnovené české nejvyšší soutěže jako vítězové 1. ligy. Proti nim bude stát jejich tradiční rival z Kopřivnice. Oba týmy mají postup jistý, přesto jim nechybí dostatek motivace.

Jičínu hlavně proto, že po vzniku česko-slovenské interligy vždy patřil ke špičce 1. české ligy, ale na celkové prvenství nikdy nedosáhl. "Teď bychom to mohli napravit," odtušil trenér družstva Petr Babák.

Nejblíže k vítězství měl Jičín asi před rokem. V play-off se protlačil až do finále, v něm však prohrál s Brnem 1:3 na zápasy. Soupeř tak postoupil do interligy, ale zkusil si ji pouze jeden rok. Společná liga českých a slovenských týmů totiž byla zrušena.

Letos se ve finále Jičín utká s Kopřivnicí. Oba týmy do závěrečné série postoupily po vyřazovací části, do které nahlédly jen čtyři nejlepší.

Jičín ve dvou zápasech zdolal Třeboň, Kopřivnice potřebovala na vyřazení Lovosic zápasy tři. "Je to výborně poskládaný tým. Ne náhodou skončil v základní části druhý," řekl jičínský trenér, který se na finálový duel moc těší a odmítá, že jeho svěřenci nebudou mít po postupové jistotě o co hrát.

"Jsme hodně vyhecovaní. Bude to finále se vším všudy,"prohlásil Babák. Kouč ve finále vsadí na stejné hráče, kteří byli úspěšní proti Třeboni.

Zítřejší první finálové utkání začíná v Jičíně ve 14.30, druhý zápas je na programu v neděli 22. května, případný třetí by se hrál 25. května opět v Jičíně.

,