Jícha slaví triumf v Poháru EHF

Praha - Český házenkářský reprezentant Filip Jícha slaví triumf v Poháru EHF. Jeho tým Lemgo v odvetném zápase porazil na domácí půdě Göppingen 25:22, a navázal tak na těsnou jednobrankovou výhru z minulého týdne. Celkového vítězství v Lize mistrů se dočkali hráči španělského celku Ciudadu Real.

Liga mistrů

Poražení finalisté minulého ročníku zvítězili nad krajany z klubu Portland San Antonio i v odvetném finálovém zápase a na házenkářském trůnu vystřídali Barcelonu.

Ciudad Real vyhrál dnešní odvetu na domácím hřišti 37:28 a potvrdil úspěch z prvního duelu. Minulý týden zvítězil v Pamploně o šest branek.

Výsledek - finále, 2. zápas:
BM Ciudad Real - Portland San Antonio (oba Šp.) 37:28 (21:11), první zápas 25:19.

Poháru EHF

Hráči týmu TBV získali trofej v evropské soutěži podruhé v historii.  Jícha, jenž byl v prvním finále nejlepším střelcem zápasu, dal dva góly.

Hostující tým, který na úspěch na evropské scéně čeká od roku 1962, se v úvodu pokusil nasadit k trháku, Lemgo ale před pěti tisíci diváky ve vyprodané hale neustále drželo krok. Německý klub se radoval z výhry v Poháru EHF ve třetí sezoně za sebou.

Výsledek - finále, 2. zápas:
TBV Lemgo - Frisch Auf Göppingen (oba Něm.) 25:22 (15:15), první zápas 30:29.

PVP

Skvělý obrat předvedli házenkáři ruského klubu Čechov. V úvodním finálovém zápase Poháru vítězů poháru sice prohráli o sedm branek, ale v domácí odvetě ztrátu dohnali a nakonec se radují z triumfu. Čechov španělského soupeře, osmifinálového přemožitele Baníku Karviná, zdolal domácí tým "Medvědů" o potřebných osm gólů 32:24.

Valladolid skončil těsně pod vrcholem už v roce 2004, kdy jej porazili krajané z Pamplony. Čechov zastavil nadvládu španělských klubů v soutěži, která trvala od roku 2002.

Výsledek finále, 2. zápas:
Čechov - CBM Valladolid 32:24 (18:13), první zápas 29:36.

Vyzývací pohár

Házenkáři Steauy Bukurešť vyhráli díky vydařené finálové odvetě Vyzývací pohár. Z palubovky portugalského týmu Sporting Club Horta si sice minulý týden přivezli porážku o pět branek, na domácí půdě dnes ale triumfovali rozdílem sedmi gólů 34:27.

Portugalský klub tak podruhé za sebou ztroskotal ve finále, vloni těsně pod vrcholem skončila Braga. Steaua na trůnu vystřídala švýcarský Thun.

Výsledek finále, 2. zápas: Steaua Bukurešť - Sporting Club Horta (Port.) 34:27 (15:12), první zápas 21:26.

,