Česká házenkářka Iveta Luzumová u míče během duelu s Polskem.

Česká házenkářka Iveta Luzumová u míče během duelu s Polskem. | foto: Alžběta Vejrostová/chf.cz

Gól přes celé hřiště a euforie. Skupina se může zamotat, varuje Luzumová

  • 1
Bietigheim-Bissingen (Od našeho zpravodaje) - Symbolicky podtrhla veledůležité české vítězství. Kapitánka českých házenkářek Iveta Luzumová minutu před koncem poslala přes celé hřiště míč do polské branky. Už v tom okamžiku propukla na české straně obrovská radost.

Znovu figurovala u klíčových momentů zápasu. Ze hřiště téměř neslezla, dirigovala jednotlivé útoky, neopomíjela motivovat spoluhráčky. Zkušená Iveta Luzumová táhla svůj tým k veledůležité výhře nad silným Polskem 29:25.

Česky mají po dvou víkendových duelech plný počet bodů a výrazně se přiblížily postupu do play-off.

„Skupina se ale může ještě zamotat,“ varuje 28letá Luzumová.

Nyní ale panuje v týmu naprosto spokojenost, že? Zvládly jste i druhé víkendové utkání, které vás mělo výrazně přiblížit k postupu do vyřazovací části.
Podařilo se nám naplnit věci, které jsme si před utkáním řekly. Jsem strašně šťastná, že jsme vyhrály. Dodá nám to obrovské sebevědomí do dalších zápasů.

Do vedení jste se dostaly až ve 49. minutě. Neopouštěla vás víra ve vítězství?
Celý zápas jsme tomu věřily. Věděly jsme, že Polky v sobotu absolvovaly velice náročný zápas se Švédskem. Chtěly jsme je uběhat, to se nám povedlo.

O zisku dalších dvou bodů jste rozhodly až v poslední desetiminutovce. Jsou o to cennější?
To je strašně skvělý pocit. Celá lavička během zápasu žila, každou vstřelenou branku jsme mohutně oslavovaly. Opravdu jsme věřily, že to zvládneme.

Nyní vás čeká den volna. A poté Švédky, které s Polkami prohrály.
Musíme dobře zregenerovat a dobře se připravit na Švédky. Podíváme se na video a uvidíme. Znovu chceme vyhrát, postup ještě nemáme jistý.