Mostecké házenkářky slaví výhru.

Mostecké házenkářky slaví výhru. | foto: Ondřej Bičiště, MF DNES

Podpoř svou házenkářku! Most se podělí o vstupné s hráčkami

  • 0
Další unikátní tah Černých andělů. Házenkářky Mostu, české multišampionky, si můžou přivydělat z prodeje vstupenek a věcí z fanshopu. Fanoušci při nákupu zakliknou jméno konkrétní hráčky a ta se může těšit na odměnu.

„Dostanou 15 procent z lístku, šály nebo jiného předmětu,“ upřesnil Rudolf Jung, manažer českých dominátorek. „Děvčata jsou showmanky a my chceme lidi bavit. Holky by měly na svých instagramových účtech apelovat na fanoušky, ať si vstupenky koupí na ně. Podpoří tím svoji oblíbenou házenkářku. Zatím jsme to nechali na hráčky, neplánujeme to na trenéry, funkcionáře nebo ředitele haly,“ usmál se klubový boss.

Tatiana Šutranová, posila z Prešova, tvrdí: „Bavily jsme se o tom s holkami a měly jsme i workshop, jak na sociálních sítích zaujmout. Popravdě, není to nic pro mě, ale když to může přinést sponzory a diváky, tak do toho samozřejmě půjdu.“

Podle Junga by jeho hráčky měly využívat ženské zbraně. „Důrazně jsem nedoporučil, aby se pouštěly do politiky, ale aby decentně prodaly, že jsou krásné dámy.“

Jde o jeden ze střípků, který má marketingově Černé anděly povznést. Díky tomu i sportovně, protože nejlepší český klub chce rapidně navýšit svůj rozpočet, aby mohl pravidelně působit v Lize mistrů. Jednou už si ji zkusil, v posledních dvou letech byl Most prvním náhradníkem. „Když nepočítám evropské poháry, jsme s rozpočtem někde na deseti milionech korun. A já ho potřebuji v dohledné době ztrojnásobit. Marně hledám v Lize mistrů někoho s rozpočtem menším než 2,5 milionu eur (zhruba 64 milionů korun). Takže i tak ho budeme mít nejmenší.“

Černí andělé, kteří v kvalifikaci o Evropskou ligu vyzvou v půlce října rumunský tým Magura Cisnadie, zahájí v sobotu interligu domácím zápasem s polským nováčkem Chorzówem. Představí polského trenéra Adriana Struzika, superposilu Ivetu Korešovou, dlouholetou kapitánku reprezentace, holandskou gólmanku Ellen Janssenovou a již zmiňovanou Šutranovou. „Jsme silnější než loni. Chceme diktovat tempo, i když nemáme míč v ruce, a hrát co nejatraktivněji pro diváky, aby se počet útoků blížil ke stovce. Rozložíme zátěž na každou hráčku, dostanou plus minus 30 minut, budou hrát dva zápasy ze tří,“ prozradil Jung.

Město v hale vyměnilo osvětlení, takže diváky pobaví vizuální show, nové je i ozvučení – ještě loni moderátor mluvil do požárního hlásiče. Vstupné se zvedlo na 80 korun v předprodeji a na stovku na místě, při koupi permanentky je výhodnější. VIP lístek vyjde na 350, v ceně je raut a pití. Nový je předzápasový program a klub se otevře fanouškům, v rámci série Andělská sezona zveřejní třeba video s předsezonními pohovory Junga s jednotlivými hráčkami.

„Čeká nás možná nejdůležitější sezona v historii klubu, musíme změnit povědomí o ženské házené a přitáhnout k nám pozornost.“

S Michalovcemi to díky posile bude vyhecované

Tatiana Šutranová (vlevo) v dresu Prešova

Jako zelenáč k házenkářkám Mostu vzhlížela, teď se má Tatiana Šutranová sama stát oporou Andělů v házenkářské interlize. „Pamatuju, když za Most hrála Petra Beňušková a další hvězdy. A teď mám sama možnost být v nejlepším družstvu interligy,“ musí se štípnout talentovaná hráčka, která přišla na sever Čech z Prešova.

„Dosud jsem hrála jen tam a také jsem studovala vysokou školu. Teď mám dostudováno, a tak jsem se rozhodla, že moje cesta povede k házené, ideálně do družstva, kde bych se mohla věnovat jen házené. Most mi takovou možnost dal, beru to jako velkou výzvu. Bude to moje první angažmá v zahraničí, i když zůstávám v interlize,“ těší se Šutranová.

Námluvy s Anděly začaly už před dvěma lety, až teď si ale Most s devátou nejlepší střelkyní letošní interligy plácnul. Konkurenční Michalovce ostrouhaly, byť se Šutranovou rovněž snažily zlákat. „Doteď pro nás byly Michalovce klasický soupeř, ale tím, že přichází Tatiana, to bude pořádně vyhecované,“ očekává mostecký šéf Rudolf Jung.

Šutranová vystudovala pedagogickou fakultu, obor angličtina – tělocvik. I to v Mostě uplatní. „Bude pracovat i s mládeží, pedagogickou praxi neztratí, bude ve skupině okolo další Slovenky Lucie Mikulčíkové, která trénuje naše nejmladší kategorie. Tatiana bude mít výhodu, že děti díky Lucce už vědí, co je lopta,“ směje se Jung. 

,