Martin Šetlík, trenér Plzně

Martin Šetlík, trenér Plzně | foto: Jiří Bervida, MAFRA

Náskok nás trochu ukolébal, mrzelo plzeňského kouče po Hranicích

  • 0
První poločas ideální, po přestávce trochu starostí. Tak hodnotil trenér házenkářů Plzně Martin Šetlík středeční duel 15. kola extraligy proti Hranicím. "O výsledek jsem strach neměl, ale po přestávce jsme v útoku udělali hodně chyb," uvedl Šetlík po vítězství 25:18.

Talent neprohrál od 5. kola, šňůru vítězství natáhl už na deset. A proti Hranicím to zprvu vypadalo na exhibici. Domácí ve 22. minutě utekli soupeři na propastný rozdíl 15:5. "Obrana fungovala, dostávali jsme se do brejků a šance jsme proměňovali i z postupného útoku," chválil kouč.

Vysoké vedení ale tým ukolébalo. Hranice po přestávce začaly z manka ukrajovat a v 50. minutě snižoval Galus už na 22:17. "Kluci ten náskok měli v hlavách a polevili jsme. Neproměnili jsme navíc několik šancí, protože Pepa Kučerka to v jejich brance dokonale zavřel. A neprospělo nám ani to, že jsme hodně času odehráli v oslabení," hodnotil Šetlík.

Šindelář s Jakubem Škvařilem ale poté zařídili tři rychlé góly v řadě, Plzeň soupeři znovu odskočila a závěr už dohrála v klidu.

"Té vítězné série si příliš nevšímám, dívám se vždy jen na dalšího soupeře," řekl kouč. Jenže pak se pousmál: "Ale udržet tu šňůru až do Vánoc by bylo fajn." To znamená ještě dva zápasy...