Andrea Očadlíková ze Zlína (vpravo) střílí v utkání proti Písku.

Andrea Očadlíková ze Zlína (vpravo) střílí v utkání proti Písku. | foto: Luděk Ovesný, MAFRA

Házenkářky Zlína udržely interligu v bleskovém čase

  • 0
Tři zvládnuté koncovky nasměrovaly házenkářky Zlína k záchraně v MOL lize v nejkratším možném čase. Oddechnout si mohly po sobotní domácí výhře 28:26 nad Hodonínem.

„Potvrdilo se, že poslední krok bývá nejtěžší. Zápas se pro nás dlouho nevyvíjel dobře,“ připomenul trenér Martin Spuchlák, že jeho celek ještě chvíli před koncem prohrával. Třemi góly v řadě ale skóre obrátil. „Věřil jsem, že to zvládneme. Povedlo se nám to díky zvýšené aktivitě v útoku i obraně.“

Před startem play out měl přitom Zlín před dvojicí Písek–Hodonín náskok pouhých dvou bodů. Tři těsná vítězství (28:27, 21:19, 28:26) však obavy ze sestupu rychle zahnala.

„Sezona byla velmi složitá, nepředpokládal jsem, že budeme mít takové problémy. Ale to je na delší rozbor. Tři vyhrané zápasy v koncovkách pro nás byly zadostiučiněním za ty ztracené,“ poznamenal Spuchlák.

Jeho celek čekají ve skupině o udržení ještě tři duely, nejbližší v úterý v Písku.

„Nechci říct, že k nim přistoupíme volněji, ale třeba úterní duel nám koliduje s první ligou, takže družstvo musíme rozdělit. V posledních dvou zápasech chceme dát větší šanci méně vytíženým hráčkám a také některým starším dorostenkám,“ naznačil kouč Zlína, jenž má smlouvu ještě na příští sezonu.

Otázkou zůstává složení kádru, který přišel po minulém ročníku o řadu hráček a jejichž exodus nepolevil ani v průběhu sezony. Andrýsková odešla do Poruby, opory Kamenářová se Sobieskou vypadly kvůli dlouhodobému zranění.

„S oběma chci mluvit,“ netuší Spuchlák, kdy a zda vůbec se ještě vrátí. „S nimi bychom byli silnější na postu spojky a získali více bodů.“

Ze všeho nejvíce si tak zlínský trenér přeje konsolidaci družstva, aby mohl koncepčně pracovat. „Pokud by se tým oslabil, byl by ještě mladší. Škoda každé hráčky, která odejde,“ dodal Spuchlák.