Z utkání Zlín - Veselí nad Moravou. Střílí domácí Leona Švíráková.

Z utkání Zlín - Veselí nad Moravou. Střílí domácí Leona Švíráková. | foto: Jan Karásek, MAFRA

Házenkářky Zlína věří, že doma potvrdí nárůst formy

  • 0
Pokud máte rádi ženskou házenou, neměli byste dnes chybět ve zlínské sportovní hale Euronics. Místní ženy přivítají v 17 hodin silnou Šaľu a vinou reprezentační přestávky i nepříznivého losu je to pro ně na déle než měsíc jediné domácí utkání.

"I proto chceme vyhrát," plánuje trenér HC Zlín Aleš Kořínek. Jeho výběr ovšem nečeká nic jednoduchého. Šaľa z pěti zápasů padla jenom jednou. V minulém kole doma nečekaně nestačila na Partizánske.

"Pro nás je to dvousečné. Na jedné straně bude chtít prohru nahradit u nás, na druhé ji to může svazovat," upozornil Kořínek.

Domácí družstvo si ale věří. Po rozpačitém startu jdou jeho výkony nahoru. Před dvěma týdny Zlín smetl silnou Porubu a o víkendu málem uspěl v Michalovcích. Na hřišti slovenského šampiona prohrál jenom o dva góly.

"Zlínský kádr je natolik kvalitní, že je schopný hrát s každým soupeřem," připomněl Kořínek, podle nějž se hráčky zvedly samy. "Špatný start si přebrala každá u sebe a vyřešily ho jako tým."

V sestavě Zlína bude scházet reprezentační křídelnice Kristýna Salčáková, která má ruku v sádře. Jinak může Kořínek počítat se všemi oporami.

Zatím ale netuší, kdo bude chytat. Jestli dostane přednost Dagmar Vyhlídalová, Zuzana Mahďáková nebo Michaela Dederlová.

"Všechny tři mají dobrou formu, takže mi dělá starost, kterou vybrat. Ale je to příjemná starost," usmál se kouč.