Momentka z utkání interligy Jindřichův Hradec - Zlín

Momentka z utkání interligy Jindřichův Hradec - Zlín | foto: Slavomír Kubeš, MAFRA

Házenkářky se zúčastní Slovakia cupu, přípravy na kvalifikaci o MS

  • 0
Zítra začíná ve slovenských městech Stupava a Bratislava mezinárodní turnaj Slovakia Cup 2008. Pro českou reprezentaci to bude příprava na první fázi kvalifikace o účast na MS 2009.

Na Slovensku bude startovat šest reprezentačních výběrů. Týmy jsou rozděleny do dvou skupin po třech, navíc absolvují utkání s jedním z týmů z druhé skupiny.

. Slovakia cup 2008

Skupina A: Slovensko, Portugalsko, Litva
Skupina B: Rumunsko, Česko, Maďarsko B

Zápasy českého týmu
16. 10. Česko - Maďarsko B (Stupava, 19.30 hod.)
17. 10. Portugalsko - Česko (Bratislava-Pasienky, 19.30 hod.)
18. 10. Rumunsko - Česko (Stupava, 15.30 hod.)
19. 10. zápasy o umístění (Stupava)

To nebude započítáváno do tabulky. Podle umístění ve skupině se bude v poslední den turnaje hrát o konečné umístění.

České házenkářky se účastí na Slovakia Cupu začínají připravovat na blížící se kvalifikaci o MS 2009. První fázi kvalifikace, která se hraje turnajovým způsobem, sehraje tým trenéra Jiřího Tkadlece na konci listopadu v holandském Emmenu.

Z turnaje postoupí do červnového play-off pouze vítěz. Přitom na české házenkářky v kvalifikaci čekají těžcí soupeři: Turecko, Nizozemsko, Litva, Řecko a Velká Británie.

"Akce má dva hlavní cíle: slouží jako příprava na listopadovou kvalifikaci a zároveň jako příležitost k zapracování dalších hráček do národního týmu," řekl agentuře ČTK reprezentační trenér Jiří Tkadlec. Nováčkem v reprezentaci je slávistka Krouská.

Nominace na Slovakia Cup 2008

Brankářky:
Raníková (Olomouc), Selicharová (IVH Västerås, Švédsko), Doláková (J. Hradec)

Hráčky:
Tomečková, Salčáková, Hrbková (Olomouc), Poznarová, Kysučanová (Méty, Francie), Budayová, Růčková (Zlín), Kutlvašrová, Krouská, Mouleová (Slavia), Zámorská (Gjerpen, Norsko), Zachová (Fleury les Aubrais, Francie), Vojtíšková (TPSG FA Göppingen, Německo), Simerská (Le Havre, Francie)